Nogomet 17.02.2018. 07:54. Zadnja izmjena: 17.02.2018. 07:54.

Popunili igrački kadar

Tomica Herman, predsjednik NK Mladosti iz Ivanovca: Stvoriti zdravu nogometnu sredinu

Minula 2017. godina bila je jedna od najtežih u dugogodišnjoj povijesti Nogometnog kluba Mladost iz Ivanovca. Naime, nakon što je klub  ispao iz 1. međimurske lige i prešao u 2. ligu, organizacijska i igračka kriza postala je sve izraženija, a vrhunac je dostigla  u 6. kolu kada ekipa zbog premalog broja igrača nije igrala protiv Vidovčana. U teškim trenucima simpatizeri, navijači i veterani nisu dozvolili da dođe do najgoreg, održali su skupštinu kluba na kojoj su izabrali Tomicu Hermana, bivšeg odličnog nogometaša, nogometnog suca i mladog poduzetnika, za predsjednika. Svjestan teške situacije uz pomoć prijatelja i veterana kluba uspio je popuniti igrački kadar.

- S obzirom na ugled i tradiciju NK Mladosti iz Ivanovca bila bi zaista tragedija za naše mjesto da se prestalo s natjecanjem. Jer jednom kada prestanete  teško je ponovno se aktivirati, stoga sam se na nagovor prijatelja iz veterana te simpatizera kluba prihvatio ove odgovorne funkcije. Mnogi su nam pomogli. Jesen smo završili s dva boda mada moram naglasiti da smo u mnogim utakmicama igrali dobro, vodili, ali zbog nedovoljne fizičke spreme i koncentracije smo pred kraj utakmice padali. Trener ekipe je Ivan Risonjić, trenutno imamo dvadesetak većinom mladih igrača željnih dokazivanja. Pokušat ćemo se izvući od ispadanja dok nam je osnovni cilj što bolje uigrati te zadržati na okupu ekipu koja je sastavljena većinom od naših domaćih igrača.

OBNOVA KLUPSKIH PROSTORIJA 

- Naše klupske prostorije su bile u izuzetno lošem stanju te smo krenuli u adaptaciju. Uređujemo, pregrađujemo da bi dobili još više prostora te da bi bile funkcionalnije. Vjerujemo da ćemo te sve radove uspjeti dovršiti u što kraćem roku. Tu bih posebno spomenuo i moje suradnike - Josipa Ružiča Čerija, Antuna Višnjića, Ivana Pojera, Josipa Klineca, Jurice Rodigera, Mihaela Tkalčeca, Žarka Bukala, Borisa Kikelja,  Srećka Vargu, Filipa Žbulja, Damira Šarića. Želja mi je da svi zajedno stvorimo zdravu nogometnu sredinu jer će takva sredina će donijeti i siguran sam uskoro i rezultate na radost velikog broja naših simpatizera, rekao nam je predsjednik Herman.