Nogomet 01.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

TREĆA NOGOMETNA LIGA ISTOK

MEĐIMURJE – BSK 3:3 (1:1)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 200. Sudac: Vjekoslav Jalžabetić (Koprivnica). Strijelci: 0:1Horvat /41/, 1:1 N. Šafarić /45/, 1:2 Dorić /57/, 2:2 N. Šafarić /70-11 m/, 2:3 Krajček /84-11 m/, 3:3 Petrović /89/.

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Karlovčec, /86. Marciuš/,Branilović, Mesarić, Petrović, N. Šafarić,Hranilović /46. Pintarić/, Kolarić, Vuk,Dodlek, Ujlaki/64. Kokot/. Trener: Mario Kovačević.

Iako su najavljivali uspjeh i pobjedu, domaći su ti koji moraju biti zadovoljni konačnim rezultatom, gosti pak moraju žaliti što nisu osvojili sva 3 boda, do 89.minute bili su blizu veseliti se po malo nenadanoj pobjedi. To veselje priuštili su im domaći slabom igrom, prvenstveno opet u obrani koja snosi krivicu za sva 3 primljena pogotka. I u napadu se nije igralo dovoljno agresivno pa je i to jedan od razloga za neuspješni rezultat. A već u 9.minuti Kolarić je propustio realizirati prvu priliku, istakao se je gostujući vratar Ilinčić, baš kao i u 15.minuti, ovaj je puta u prilici bio Vuk. U 24.i 26.minuti 2 puta je u prilici bio Tomić, prvi je puta malo zakasnio u realizaciji, a drugi puta neometan s desetak metara pucao je preko gola. U 35.minuti spašavao je  Dean Šafarić, u 41.minuti bio je međutim nemoćan, a kompletna domaća obrana pasivna, posebno Hranilović pasivna, što je iskoristio Horvat i po malo neočekivano, ali efektno postigao gostujući vodeći pogodak. Izjednačujući pogodak  preciznim udarcem u 45.minuti postigao je na dodavanje Vuka iskusni Nikola Šafarić. U 57.minui m,nogo se je toga dogodilo. Prvo je zbog učestalog prigovaranja i nesportskog ponašanja udaljen s klupe gostujući trener Rupnik, iza toga Dodlek se je nepotrebno poigravao loptom iako je imao mnoga dobra rješenja, gosti su pak to iskoristili tako da je na ubačaj s lijeve strane Karlovčec slabo reagirao, a Dorić taj „poklon“ iskoristio i poentirao za vodeći pogodak gostiju. Izjednačio je rezultat  iz opravdano suđenog kaznenog udarca /igranje rukom u gostujućem kaznenom prostoru/ Nikola Šafarić. U 72. minuti Petrović nije iskoristio priliku postići vodeći pogodak za domaće, sam pred vratarem Ilinčićem dozvolio je da se ovaj opet istakne. Gosti su iza toga ponovo došli u u vodstvo, također iz kaznenog udarca, kojeg je skrivila konfuzna slaba domaća obrana, a Krajček u 84.minuti bio precizan strijelac. Kada se je očekivala pobjeda gostiju i kraj susreta na ubačaj s lijeve strane dobro je reagirao Toni Petrović i preciznim udarcem glavom poravnao rezultat. Ne i popravio dojam o slaboj igri domaćih kod kojih se je osjećalo ne igranje iskusnog Kristića u obrani (ozljeda).

Josip Freiler

Izvor: 3149