Nogomet 24.02.2017. 19:52.

Nogomet

U subotu 4. ožujka nastavlja se prvenstvena sezona Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin

Šesnaestim prvenstvenim kolom, u subotu 4. ožujka nastavlja se prvenstvena sezona Međužupanijske nogometne lige Čakovec – Varaždin. Liga broji 16 sudionika od kojih je osam s područja MNS-a. Naslov jesenjeg prvaka brane nogometaši Poleta Sveti Martin na Muri koji to mjesto trenutno dijele s Varteksom, imaju svaki po 33 boda. Polet ima i realne ambicije na kraju osvojiti naslov prvaka, ima za to sve potrebite uvjete (igrački i stručni kadar, ambicioznu upravu), što pak prevedeno znači da su realne ambicije u novom prvenstvu - 3.liga.

S 4. mjesta u nastavak prvenstva kreću dvostruki prvaci Lige nogometaši Nedelišća (28 bodova), s 5. mjesta čakovečka Sloga (27 bodova), s 6. Mladost/Komet Prelog (22 boda). Nogometaši Rudara Mursko Središće i Međimurca Dunjkovec/Pretetinec imaju po 21 bod, a u nastavak prvenstva kreću s 7. i 8. mjesta. Sloboda Slakovec s 16 bodova u nastavak ide s 12. mjesta, a Puščine s 13 bodova s 16. mjesta.

Iz svih klubova gotovo jednaka i realna poruka: dobro su pripremljeni i motivirani te u nastavku prvenstva očekuju bolji plasman. Da pripremljenost dokažu imaju priliku već 16. prvenstveno kolo, sastaju se:

  • Sloboda – Mladost/Komet
  • Zelengaj – Međimurec
  • Nedelišće – Rudar
  • Varteks – Sloga
  • Puščine – Nedelišće
  • Zadrugar – Plitvica
  • Jalžabet – Podravina
  • Novi Marof – Polet

U Prelogu je održan Plenum klubova Lige, od 16 Plenumu se je odazvalo 13 klubova. Upoznati su s izvješćima povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca, izvješća su usvojena. Također su upozoreni što su sve dužni učiniti do 4. ožujka kada počinje proljetni, odlučujući dio prvenstva. Završetak istoga je 10. lipnja nakon čega slijede kvalifikacije za popunu 3.HNL-e istok. Svi su klubovi obaviješteni da će jesenji prvak Polet (Sveti Martin na Muri) svoje utakmice kada je domaćin igrati u Jurovcu od 25. ožujka, jer se iza toga ide u renoviranje glavnog terena.