Nogomet 14.01.2017. 08:54.

Austrija

Uspješni nastupi Nogometne škole Međimurje / Čakovec u Grazu

Mladi Nogometne škole Međimurje / Čakovec već na početku nove 2017. godine nižu dobre rezultate i uspjehe. Nakon osvojenog prvog i drugog mjesta na 2. klupskom prvenstvu Međimurja na mantinele, mladi su Čakovčani osvojili prvo i četvrto mjesto na međunarodnom turniru u Grazu (Austrija).

Dječaci rođeni 2006. godine i mlađi u konkurenciji vršnjaka 16 ekipa iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske superiorno, uz impresivnu efikasnost i odličnu igru, bez poraza osvojili su prvo mjesto, osvojili su i simpatije austrijske publike i većine prisutnih stručnjaka, te već sad dobili poziv za sudjelovanje na turniru iduće godine.

Pod vodstvom trenera Karla Kosalca nastupili su: Luka Ilić, Nino Blagović, Roko Domjanić, Sven Lesjak, Fran Ivaci, Luka Rodek, Roko Petrinović, Ivano Rodek, Matej Dobša, Borna Sabolčec i Niko Farkaš koji je proglašen najboljim igračem turnira.

2006. godište

Dječaci rođeni 2007. godine i mlađi u također konkurenciji vršnjaka 16 ekipa iz Mađarske, Slovenije, Austrije i Hrvatske osvojili su na kraju četvrto mjesto. U svojoj su grupi dva su puta pobijedili, a jednom su poraženi, u četvrt finalu su zabilježili pobjedu, a u završnici su dva puta poraženi i na kraju su bili četvrti.

Pod vodstvom trenera Karla Kosalca igrao je sljedeći sastav: Luka Zlatarek, Roan Posavec, Teodor Lukman, Anastas Arnaudovski, Šimun Skoko, Niko Štefulj, Jan Belović, Dario Hrastić i Karlo Novak.