Nogomet 03.05.2016. 14:11. Zadnja izmjena: 03.05.2016. 14:12.

Treća nogometna liga - istok

Važna pobjeda Nogometnog kluba "Međimurje" u Višnjevcu

VIŠNJEVAC – MEĐIMURJE 0:1 (0:1)

VIŠNJEVAC – Igralište Višnjevca. Gledatelja: 150. Sudac: Šikić (Županja). Strijelac: Krešić (42 – autogol).

MEĐIMURJE: D. Šafarić, Sambolec, Režić, Hranilović, Šimunić, N. Šafarić, Šimek, Mesarić, Marcijuš, Pintarić (90.Malenović), L. Vuk (90. G. Vuk). Trener: Mario Kovačević.

Nastavak pobjedničke serije Čakovčana, važnom pobjedom u Višnjevcu još su se više približili osvajanju naslova prvaka. Pobjeda je tim važnija jer je ostvarena na teškom gostovanju bez čak pet igrača iz standardnog sastava (Kristić, Petrović, Golik, Branilović i Ujlaki).

Svih 90 minuta Čakovčani su bili bolji, imali su više inicijative, diktirali su tempo, u napadu su bili opasniji, o tome najviše govori podatak da su izgledne prilike tijekom 90 minuta susreta propustili realizirati: Mesarić, Marcijuš (tri), Šimek (dvije), L. Vuk ...

Vodeći pak pogodak koji je na kraju odlučio o zasluženom pobjedniku postigao je autogolom u vlastitu mrežu u 42. minuti domaći igrač Krešić. U prvom poluvremenu domaći bez prilika, čakovečka je pak obrana igrala bez greške tek u 89. minuti imali su domaći stopostotnu i jedinu priliku.

Dean Šafarić je, međutim, odličnom intervencijom spriječio da postignu izjednačavajući pogodak. Inače u drugom su poluvremenu igrači trenera Kovačevića kontrolirali igru i rezultat, izuzimajući spomenutu 89. minutu pa su na kraju zasluženo slavili.

Ovaj rezultat i igra Čakovčana tijekom drugog dijela prvenstva dobra su najava pred subotnji susret u Čakovcu s kvalitetnim sastavom Bjelovara (SRC Mladost 17 sati).