Nogomet 04.04.2020. 14:55. Zadnja izmjena: 04.04.2020. 15:01.

I dalje na čekanju

Već se naziru problemi u sportu koji stižu nakon krize

Dok su zbog koronavirusa sportovi i dalje na čekanju, prva konkretna odluka stigla je iz Hrvatskog odbojkaškog saveza. Sezona je službeno zaključena, a nova će početi u listopadu. Provjerili smo kako se razmišlja u drugim sportskim institucijama.

- Još nema službenog stava, sve će se znati uskoro. Neće biti dovoljno vremena da se ovo prvenstvo završi. Moj prijedlog je da se u jesen počne iznova, u svim ligama, kazao je predsjednik Međimurskog rukometnog saveza i natjecateljskog povjerenstva Hrvatskog rukometnog saveza Miljenko Topličanec.

Član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza te Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić kaže: - Sve su opcije otvorene, odlučivat će se u dogovoru s nadležnima. Trenutno je najvažnije zdravlje, odluke će sigurno biti svima prihvatljive.

Gimnastički trener i sudac Mario Vukoja koji je ovo ljeto trebao biti sudac u Japanu na svojim četvrtim Olimpijskim igrama vidi dobru stranu odgađanja Olimpijskih igara: - Iduće godine dočekat ćemo ih jači i spremniji. Dobro je i da se naši sportaši pridržavaju uputa stručnjaka, nije dobro što će - kad sve ovo završi - ostati mnogo toga za riješiti i nastati će problemi. Spominjem samo jedan: kako će pojedini klubovi i sportske udruge plaćati svoje zaposlenike, stručni i igrački kadar? Sredstva koja inače dobivaju neće biti dovoljna, rekao je M. Vukoja.