Nogomet 24.03.2017. 10:56. Zadnja izmjena: 24.03.2017. 12:44.

Bez izgreda

Više od tisuću Ukrajinaca prošlo kroz Međimurje

Ukrajinski navijači, njih više od tisuću koji su krenuli autobusima na večerašnju utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Ukrajine, prošli su jučer i noćas Granični prijelaz Goričan (autocestovni). Posljednji od njih granicu su napustili danas, oko 10 sati.

- Pregledali smo navijače i pratili ih. Nismo zabilježili slučajeve droge, oružja, pirotehnike ni bilo čega sličnog, tako da je sve prošlo u najboljem redu - kaže Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije. Prema podacima granične policije prošlo je 1.125 Ukrajinaca. Riječ je o 24 navijačka autobusa, dva autobusa s delegacijama i novinarima te nešto kombija i osobnih automobila s navijačima.

Interventna jedinica policije PU međimurske večeras  je, s kolegama iz drugih županija, angažirana na osiguranju utakmice koja je proglašena visokorizičnom. Ne strahuje se toliko od međusobnih sukoba hrvatskih i ukrajinskih navijača, koliko od novih akcija domaćih navijača protiv vodstva Hrvatskog nogometnog saveza.

Ukrajinci već mirno ispijaju pivo u centru Zagreba, a već u najavi utakmice kazali su da ne namjeravaju ulaziti u sukobe zbog potpore koju su Hrvati pružili Ukrajini u borbi protiv Rusa.

Naše Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno je u akciji provjeravanja oko 150 hrvatskih navijača koji imaju zabranu dolaska na utakmicu zbog ranijih izgreda. Na dan utakmice moraju se javiti matičnoj policijskoj postaji te se kontrolira gdje su doista. Upitali smo ima li Međimuraca na tom spisku.

- Trenutno nema ni jednog navijača iz Međimurja sa zabranom odlaska na utakmicu. Ranijih godina imali smo pokojeg, no svima je istekla, a u 2017. godini ni jednome nije izrečena zabrana - kaže Radovan Gačal.