Nogomet 29.02.2016. 08:02. Zadnja izmjena: 29.02.2016. 11:06.

Treća nogometna liga - Istok

Zaslužena, ali minimalna pobjeda nogometaša Međimurja protiv Podravine

MEĐIMURJE – PODRAVINA 1:0 (1:0)

ČAKOVEC – Stadion SRC Mladosti. Gledatelja: 300. Sudac: Marko Punčec (Koprivnica) 6. Pomoćnici: Iveljić i Plantak. Strijelac: 1:0 Petrović (33).

MEĐIMURJE: D.Šafarić, Šimunić,Kristić, Režić, Petrović, N.Šafarić, Vuk (78.Marcijuš), Šimek, Golik, Sambolec (23.Hranilović), Ujlaki(83.Mesarić). Trener: Mario Kovačević.

Nezanimljiv susret s kojeg će se jedino pamtiti na kraju ipak zaslužena pobjeda domaćeg sastava koji je svih 90 minuta imao više od igre i uglavnom neučinkovitu inicijativu. Imali su Čakovčani i veći posjed lopte, bili su međutim u završnici nedovoljno agresivni, konkretni i opasni pa su se gosti lako branili, umalo i obranili. Rijetko su pokušavali kontrama ugroziti domaćeg vratara D. Šafarića koji je dva puta u takvim situacijama dobro reagirao i nije dozvolio eventualno iznenađenje.

U 23.minuti ozlijedio se Sambolec, a u 33.minuti pao je pogodak koji je odlučio o pobjedniku. Jednu rijetko dobru akciju čakovečkog navalnog reda na dodavanje Šimeka iskoristio je Toni Petrović i postigao pogodak. Bilo je to i prvi udarac na vrata gostujućeg vratara Sudeca koji je početkom drugog poluvremena, u 56.minuti dobro reagirao u situaciji kada je Petrović bio u prilici poentirati. Do 80.minute nezanimljivo,bilježimo tek dva dobro izvedena slobodna udarca Režića i N. Šafarića, prvi je puta dobro reagirao Sudec, a drugi put lopta je za pedalj promašila cilj. U 80.minuti u izglednoj situaciji bio je Petrović, no za njegov pad sudac nije procijenio da se je to „dogodilo“ zbog prekršaja, a u 82.minuti Golik je s ruba gostujućeg kaznenog prostora pucao, nažalost, kraj gostujućeg gola. U drugih 45 minuta gosti ni jednom nisu opasnije ugrozili domaćeg vratara pa konstatacija o prva 3 prvenstvena boda u drugom dijelu prvenstva i zasluženoj pobjedi domaćih ima dobru „podlogu“.

U idućem kolu Čakovčani gostuju u Bijelom Brdu kod tamošnjeg BSK-a, ako žele povoljan rezultat i ishod trebati će igrati mnogo bolje i učinkovitije nego je to bio slučaj s Podravinom