Nogomet 25.04.2016. 13:01. Zadnja izmjena: 25.04.2016. 13:17.

Treća nogometna liga - istok

Zasluženi "hat trick" Međimurja protiv Varaždina

MEĐIMURJE – VARAŽDIN 3:0 (0:0)

Lokacija: ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 300. Sudac: Bruno Ritoša (Koprivnica). Strijelci: 1:0 Pintarić (57), 2:0 Pintarić (70), 3:0 N. Šafarić (88 – 11 m).

Sastav: MEĐIMURJE: D. Šafarić, Kristić (34.Hranilović), Režić, Branilović, Petrović, N. Šafarić, Vuk, Šimek, (73. Mesarić), Golik, Sambolec, Pintarić (87. Marcijuš ). Trener: Mario Kovačević.

Lokalni derbi apsolutno su zasluženo dobili Čakovčani. Lako, bez posebnih problema, boljom igrom u drugom poluvremenu. Imali su totalnu inicijativu tijekom svih 90 minuta, Varaždinci pak totalno neopasni tijekom cijelog susreta, posebno u drugom dijelu istoga.

U prvih 45 minuta uz inicijativu domaćih bilježimo opasne udarce Šimeka u 6. i 16. minuti, Pintarića glavom u 24. minuti, u prilici je bio i Vuk u 33. minuti , a u 34. minuti i Petrović je bio u dobroj situaciji koju je mogao bolje i uspješnije riješiti. U tom dijelu susreta, ali i do kraja istoga, bilježimo dobar i jedini udarac Jerteca u okvir domaćeg gola te priliku Jagačića u 18. minuti kada je s ruba domaćeg kaznenog prostora pucao preko gola.

U drugom poluvremenu bolja i učinkovitija igra domaćih i u 57. njihov vodeći pogodak. Nakon dobre akcije navalnog reda domaćih Toni Petrović je idealno poslužio Pintarića koji je doslovce zakucao loptu iza leđa nemoćnog Posavca. Na drugi pogodak domaćih čekalo se točno 13 minuta. Strijelac istoga opet je bio mladi Pintarić, sve nakon dobre akcije s Golikom i Nikolom Šafarićem koji je bio strijelac trećeg pogotka, ovaj put kaznenog udarca.

U gostujućem kaznenom prostoru nepropisno je zaustavljen Petrović, sudac Ritoša opravdano je pokazao na bijelu točku s koje je Šafarić bio precizan za visoko vodstvo Čakovčana. Gosti u tom dijelu susreta bez opasne akcije kojom bi ugrozili domaćeg vratara, „nezaposlenog“ Deana Šafarića što dovoljno govori o zasluženoj pobjedi domaćih koji su time povećali vodstvo na prvenstvenoj tablici i približili se planiranom – osvajanju naslova prvaka.

Susret je inače bio izuzetno fer i korektan i protekao bez kartona.