Nogomet 08.02.2016. 14:04. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

NK Sloga Čakovec

Želja za 85. obljetnicu je osvajanje naslova prvaka i kupa

Nakon što su minule sezone ispali iz Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin u novu natjecateljsku sezonu 1. Međimurske lige Čakovec-Varaždin nogometaši Sloge krenuli su sa ciljem osvojiti naslov u 1. Međimurskoj ligi i otići što je moguće dalje natjecanju županijskog kupa.

Početkom sezone ekipa je pojačana sa kvalitetnim igračima: Filip Murković, Jurica Bajzek Ivan Malović te u igračkom i liderskom pogledu sa Stjepanom Cabanom.

Prvenstvo je počelo neugodnim gostovanjem u Svetoj Mariji i neriješenim rezultatom 1:1. Nakon toga nogometaši Sloge bilježe deset uzastopnih pobjeda u prvenstvu, prolaze 3. kolo županijskog kupa na lutriju jedanaesteraca protiv NK „BSK“ Belica, dok u 1/8 finala na domaćem terenu pobjeđuju NK „Mladost“ Sveta Marija rezultatom 4:1.

U zadnjih pet kola prvenstva dogodio se očiti pad u formi, od mogućih 15 bodova, osvojeno je samo 7 bodova. Najveći kiks sezone dogodio se u posljednjoj utakmici sezone pred domaćim navijačima, kada je Sloga izgubila od „Mladosti“ Ivanovec 0:1 i time se dovela u situaciju da ima bodovni zaostatak za prvim na tablici.

Ekipa Sloge nakon 15 kola osvojila je 35 bodova uz gol razliku 48:15. Od 8 gostujućih utakmica, ostvareno je 7 pobjeda i jedan neriješeni rezultat, osvojena su 22 od moguća 24 boda. Segment koji zasigurno nije zadovoljavajući jest činjenica da su se dogodila 2 domaća poraza, od mogućih 21, osvojeno je samo 13 bodova. Sedam puta utakmica je završila bez primljenog pogotka, od 15 primljenih pogodaka čak trećina (5), primljena je iz realiziranih kaznenih udaraca, dok je jedan promašen.

Što se tiče realizacije, tu slogaši, uvjerljivo imaju najbolji napad lige s postignuta 48 pogotka. U zimskoj stanci ekipu je preuzeo Tihomir Blažeka, voditelj nogometne škole. Od igrača, klub je napustio Nenad Orehovec, dok su u klub stigli Marcel Novko i Renato Kolar.

Cilj je i dalje ostao nepromijenjen, osvajanje naslova prvaka i kupa što bi zasigurno im bio najljepši poklon za 85. obljetnicu kluba. Prva službena utakmica na rasporedu je 28.veljače u 1/4finalu kupa kada na domaćem terenu u 10 sati ugošćuju u reprizi prošlogodišnjeg finala NK „Nedelišće“ što će zasigurno biti i prava nogometna poslastica za gledatelje.