Nogomet 01.02.2018. 23:10. Zadnja izmjena: 02.02.2018. 07:31.

NK Mladost Komet, Prelog

Željko Sokač: Ambicije finale Kup-a i biti u vrhu 4. HNL Čakovec - Varaždin

Nogometaši Mladosti iz Kometa već niz godina su u samome vrhu Međimurskog nogometa gdje postižu vrlo dobre rezultate. Uz to i odlično su organizirani a njihove Ljetne noći grada Preloga te malonogometni noćni turnir poznati su u Međimurju i nadaleko šire. Na mjestu predsjednika godinu i pol je Željko Sokač. A na pitanje je li prošla jesen u kojem su preložanci završili na šestome mjestu zadovoljavajuća? Nam je rekao: Pa možemo u konačnici biti zadovoljni. Znate i sami da smo krajem prošle sezone momčad dali u ruke Gregoru Buncu, nadarenom treneru koji je prošao ljetne pripreme sa momčadi. No, kao što je momčad relativno mlada, tako je i Grega još uvijek mlad trener. Mislim da nas je ta mladost i neiskustvo koštala nekoliko bodova, ali zadovoljstvo koje donosi ta mladost i jedna, ajmo reći, škvadra koju danas imamo je neprocjenjivo. 

Nekoliko bodova dakle fali...

Pa samo ako nabrojimo utakmice, recimo protiv Slobode iz Slakovca, Sloge i Zelengaja i te bodove pridodamo, bili bi u samom vrhu. Ali, ja kao predsjednik dečkima i treneru ne zamjeram baš ništa. Čak bih rekao da sam i ponosan na momčad koju imamo. I na njihovu mladost i na ponašanje, a pogotovo na način rada i odnos prema treninzima.

Rijetko koji predsjednik toliko hvali svoju ekipu. Nije valjda razlog i prijelazni rok koji je u tijeku?

Pa nažalost, ovakav prijelazni rok nije dobar. Netko će reći da je dobar za igrače. Ali mislim da niti to nije točno. Mi svi praktički preko noći možemo ostati bez cijele ekipe i to nije dobro. Svakih šest mjeseci treba gotovo slagati momčad ispočetka. Ali nije to razlog za pohvale. Među tim dečkima su i moji kućni prijatelji, s nekima od njih vežu me i kumske veze i stvarno, volim te dečke.

Kako stojite s prijelaznim rokom u Mladosti Komet?

Zasad nema velikih promjena. Čak mogu reći, mada je prijelazni rok tek počeo da odlazaka neće biti. Nadam se da će tako i ostati. I to će biti naše najveće pojačanje. Prinova imamo, vratio nam se nakon nekoliko mjeseci Dino Bukal, koji će, kada se pripremi, biti veliko pojačanje i dodatna konkurencija našim mladim igračima. Također se nadam da će nam se uskoro priključiti i Tino Hladnik koji je početkom prvenstva doživio ozljedu trbušnog zida koju eto vuče već skoro pola godine. Ostatak ekipe je ostao isti: Filip Farkaš, Petar Božek, Robert Jambrović, Damir Horvat, Jakov Halić, Petar Baksa, Silvio Radiković, Matija Radiković, Davor Balent, Mislav Sraka, David Farkaš, Nikola Bukal, Denis Vuk, Patrik Tišljarić, Emanuel Pintarić, Denis Golubić. Tu su i mlade snage: Luka Varga, Adrijan Radiković, Leonardo Lacković, stižu i Antonio Grabant, Dino Škiljo, Filip Varga, dečki koji polako stižu iz naših juniora. Iskreno, kako naš trener Bunc kaže, kad bi tu mladost ostavili na okupu nekoliko godina bilo bi fantastično.

Ambicije za proljeće

Početak proljeća će sve odrediti. Četvrtfinalna utakmica kupa protiv Zasadbrega 77 pa onda dosta dobar raspored, Gojanec, Slakovec, Rudar i Zelengaj. Mislim da ćemo već na startu odrediti kakvo će nam biti proljeće. Ambicija je doći do finala kupa. Mislim da je to cilj broj jedan, a plasman u vrh, među prvi pet šest ekipa je realan. Mislim da nema svemirskih ekipa u ovoj ligi. Pokazali smo u jesen da možemo sa svima igrati, a utakmice smo gubili uglavnom zbog vlastitih grešaka. No treninzi moraju doći na naplatu, naša je ekipa je dobra i poštena i biti će sve u redu.

Rano ste krenuli s treninzima

Hvala Bogu vrijeme nam ide na ruku. Krenuli smo već 10. siječnja, trenira se četiri puta tjedno, a nadam se da će i vrijeme dozvoliti igranje prijateljskih utakmica. Treniramo u našem Parku Mladosti te u SRC DG Sport u Prelogu. U svakom slučaju spremni ćemo dočekati prvenstvo. Sudjelovali smo i na Zimskom prvenstvu Međimurja u Atonu gdje smo stigli do polufinala. Igrali smo sa daleko najmlađom momčadi u završnici i mogu reći da nas je samo umor i naše greške u polufinalnom ogledu sa Pušćinama odvojio od finala.

Nedavno ste u Prelogu okupili i veliki broj klinaca

Tako je. Turnir je igran u šest kategorija, u dvorani Osnovne škole Prelog te Sportsko rekreacijskom centru DG Sport. Ukupno su sudjelovale 82 ekipe te je odigrano 178 utakmica. Imali smo ekipe iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko – križevačke i Krapinsko – zagorske županije, iz Mađarske i Slovenije. Kruna je to jednog dobrog rada s mladima. Tu moram istaći veliku pomoć roditelja koji prate svoju djecu na treninzima i utakmicama, ali i sjajnu ekipu trenera koju imamo. To su Damir Pigac, Denis Golubić, Ivan Zrna, Davor Balent, Davor Špoljar i Velimir Kalšan. Radi se puno, radi se dobro, ali uvijek se može i bolje. Samo rad sa klincima može nam osigurati budućnost našeg kluba. Posebno, ako pogledamo prošlu jesen možemo biti ponosni na našu ekipu U17 koja je vodeća u Kvalitetnoj ligu MNS – a bez ijednog poraza. Ekipa U8 također je na vrhu svoje lige, a i sve ostale ekipe pri vrhu su svojih liga.

Nešto za kraj

Moram reći da nije lako. Veliki je ovo pogon i često čovjek ima osjećaj da smo propustili napraviti još puno toga. Ali ja se trudim koliko mogu i drago mi je da mogu reći da sam ponosan na svoje dečke. I na svu djecu koja treniraju u klubu i na našu seniorsku ekipu. Nedavno sam rekao dečkima prije polufinala Zimskog prvenstva u Atonu da im čestitam na ponašanju, na načinu na koji predstavljaju Mladost. I ponosan sam što sam predsjednik ovoga kluba.

Predsjednik ima i dva svoja igrača u Mladosti Komet

Tako je. Mada moram reći da Andro i Šimun nemaju baš moje nogometne gene, s obzirom da ja samo volim nogomet, a nisam ga nikad igrao. Ali definitivno su gene naslijedili od djeda Josipa Zvonareka, koji je i najveći krivac što sam danas na mjestu predsjednika kluba. Andro ima deset, a Šimun osam godina. Jako vole nogomet i jako sam ponosan na njih.