Ostalo 29.04.2016. 14:04. Zadnja izmjena: 29.04.2016. 14:09.

Odlični rezultati

Čakovečke mažoretkinje osvojile srebro i broncu na Državnom prvenstvu u Cavtatu

Čakovečke mažoretkinje već dugi niz godina svojim odličnim rezultatima i atraktivnim izgledom pripadaju samom vrhu kulturnih zbivanja u međimurskom kraju, a i šire. Uz potporu roditelja, Grada Čakovca, Međimurskih voda Čakovec, Međimurje plina Čakovec, Agromeđimurja Čakovec, Quadro Križovec, prijevoznika Jambrošić Tours Mursko Središće, te mnogih drugih, na državno prvenstvo, koje se održalo u gradu Cavtatu od 22. – 24. travnja, otputovao je mlađi juniorski i seniorski sastav Čakovečkih mažoretkinja.

Čakovečke mažoretkinje natjecale su se u šest kategorija i to u kategoriji tradicionalni mažoret ples mlađi juniori (Zara Nedeljko, Buga Topolnjak, Klara Golubić, Taša Goral, Tara Vidović, Helena Veselko, Nika Goričanec, Elena Frančić, Matilda Kraljić, Hana Pleifer Kacian, Ena Požgaj, Katja Kolac, Zita Miličević, Anita Bulat, Klara Haman, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Karolina Horvat, Lorena Lajtman, Sara Trnovčanec, Emiliy Vuk i Leona Huzjak), dok su se seniorke natjecale u kategorijama tradicionalni ples seniori i exibition seniori, u kojima su osvojile odlično četvrto mjesto, te u kategoriji grupa s rekvizitima seniori, u kojoj su osvojile srebrnu medalju.

Za seniorski sastav nastupile su Iva i Barbara Prprović, Tihana Novak, Karla i Klara Grašić, Manuela i Kristina Frančić, Elena Kropek, Laura Novak, Ena Mihalković i Iris Buhin. Po prvi put u kategoriji duo s rekvizitima kadeti natjecale su se Sara Trnovčanec i Anita Bulat, a u kategoriji solo juniori s rekvizitima natjecala se Karla Grašić i osvojila odlično treće mjesto te se tako plasirala na Europsko prvenstvo, koje će se održati u Londonu potkraj mjeseca rujna. Sve koreografije osmislile su voditeljice i trenerice Smiljana Nedeljko i Iva Prprović. 

Članice Hrvatskog saveza mažoretkinja u Cavtatu su proslavile i dvadesetu godišnjicu osnivanja Saveza te su tom prilikom po četiri predstavnika svakog tima sudjelovala u grupnoj koreografiji, koja je bila izvedena prilikom svečanog zatvaranja prvenstva. Osim natjecanja očekuju ih i brojni nastupi, a svakako je važna i Smotra mažoretkinja u Čakovcu, koja će se održati krajem mjeseca svibnja, gdje će uz Čakovečke mažoretkinje nastupiti i njihove gošće iz drugih timova.

Izvor: Smiljana Nedeljko