Ostalo 21.06.2016. 12:48. Zadnja izmjena: 21.06.2016. 12:57.

3. Mali mornar - mini Grand prix

Devet medalja Čakovečkog plivačkog kluba u Splitu

Mladi plivači Čakovečkog plivačkog kluba: Ema Medved, Glorija Požgaj, Hannah Ereiz, Tin Furdi, Vinko Stunković, Adam Šinjori i Filip Cvjetičanin pod vodstvom trenera Gorana Kolarića, prof. postigli su zapaženi uspjeh u Splitu gdje je održan 3. “Mali mornar“ – mini Grand prix u organizaciji PK-a "Mornar".

Nastupila su 302 plivača i plivačice iz 20 klubova iz Turske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Čakovčani su u jakoj konkurenciji osvojili 9 medalja. Natjecanje je održano u velikom pedesetmetarskom bazenu, na rasporedu je bilo ukupno 12 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih kadeta i kadeta.

Najbolja 3 plivača i 3 plivačice iz svake kategorije i discipline nagrađeni su medaljama, a najbolji natjecatelji po zbroju bodova iz 4 discipline u svakoj kategoriji bili su nagrađeni prigodnim peharima.

Osvajači medalja iz ČPK-a bili su:

zlatne medalje:

  • Hannah Ereiz na 100 i 200 metara leđno i 100 metara prsno
  • Ema Medved 100 metara slobodno 
  • Tin Furdi 100 metara slobodno

srebrne medalje:

  • Hannah Ereiz 400 metara slobodno
  • Ema Medved 200 metara slobodno i 200 metara mješovito

brončana medalja:

  • Glorija Požgaj 200 metara leđno

U ukupnom poretku na ovom HPS mini Grand prix natjecanju (zbroj 4 rezultata) Tin Furdi je osvojio 5. mjesto i 10 bodova za ukupni plasman.

Slijedi Regionalno prvenstvo Hrvatske 2. i 3. srpnja, posljednje na kojem plivači mogu isplivati norme za kasniji nastup na Prvenstvu Hrvatske. Dosad je norme isplivalo 10 mladih Čakovčana, članova ČPK-a: Kristijan Stunković, Luka Dodlek, Antonio Šantek, Kaja Sabol, Tin Furdi, Vinko Stunković, Adam Šinjori, Hannah Ereiz, Ema Medved i Glorija Požgaj.