Ostalo 23.04.2016. 10:12. Zadnja izmjena: 23.04.2016. 10:24.

Školski sport

Finale Državnog prvenstva učenika osnovnih i srednjih škola od sutra u Poreču

Nakon što su održani kvalifikacijski susreti županijskog finala, poluzavršnice natjecanja skupine „sjever“, došao je i „šlag na kraju“, a to je nastup na završnici Državnog prvenstva učenika osnovnih i srednjih škola u Poreču. Za osnovne škole finale je na rasporedu od 24. — 26. travnja, za srednje škole od 27. — 29. travnja, a nakon njih od 1. — 3. svibnja na red dolaze učenici s intelektualnim teškoćama u razvoju.

Na svim natjecanjima biti će prisutni i učenici i profesori TZK Međimurske županije, koji će osom što će uživati u moru, suncu i druženju s svojim prijateljima iz cijele Hrvatske, krenuti i u borbu za medalje.

Međimursku županiju u Poreču će predstavljati: OŠ Strahoninec – futsal dječaci, OŠ Mala Subotica – futsal djevojčice, OŠ Prelog – rukomet djevojčice, OŠ Donji Kraljevec – košarka dječaci, 1.OŠ Čakovec – badminton dječaci, Tehnička škola Čakovec – odbojka mladići, Gimnazija „Josip Slavenski“ Čakovec - stolni tenis djevojke i mladići te badminton mladići i Centar za odgoj i obrazovanje – ITR.

Ovom popisu treba svakako dodati i škole i učenike koje već jesu ili će tek nastupiti na prvenstvima koja se održavaju u drugim gradovima i terminima. Tako su učenici OŠ Šenkovec i učenice 3. OŠ Čakovec već nastupili na završnici u plivanju koje je održano u Čakovcu, učenici OŠ Podturen nastupili su na natjecanju u Opatiji u judu, a svoj nastup čekaju učenici i učenice 1. OŠ Čakovec koji će nastupiti u gimnastici u Osijeku, a isto tako će atletičari iz Gimnazije „Josip Slavenski“ Čakovec nastupiti na DP-u koje će se održati u Splitu.