Ostalo 14.05.2017. 22:36. Zadnja izmjena: 15.05.2017. 07:58.

Školski sport

Igrači badmintona iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec državni prvaci

U Poreču je održana završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava za školsku godinu 2016/2017, a na završnici su uspješno sudjelovali i mladi Gimnazije Josip Slavenski Čakovec. U badmintonu su mladići osvojili naslov državnih prvaka, a djevojke vrlo dobro 4. mjesto, dok su nogometaši i stolnotenisači na kraju osvojili dobra peta mjesta.

REZULTATI

  • Badminton

Mladići: Do polufinala su mladi Čakovčani došli pobjedama protiv ekipa Zagreba i Visa, u polufinalu su rezultatom 3:0 pobijedili vršnjake Vinkovaca, a u finalu ekipu Sportske gimnazije Zagreb također s uvjerljivim rezultatom 3:1. Ovaj veliki uspjeh postigli su: Luka Grubić, Lino Zadravec, Filip Bel i Tin Novosel, a ekipu je vodio profesor Robert Siladi.

Djevojke: Pobjedom nad vršnjakinjama Rijeke /3:0/ i porazom od Dubrovnika /3:0/ osvojile su 2. mjesto u grupi i plasirale se u polufinale gdje su rezultatom 3:2 poražene od Zagreba. U borbi za 3. mjesto još su se jednom sastale su Dubrovčankama i ponovo su poražene što im je „donijelo“ 4. mjesto u Hrvatskoj. Sastav: Barbara Kancijan, Katja Siročić, Karmela Vadlja i Jaka Fileš – voditelj: profesor Goran Karamarković.

Nogometaši i stolnotenisači nisu bili toliko uspješni, na kraja su osvojili peta mjesta, što nikako ne umanjuje njihov uspjeh, već plasman u završnicu državnog prvenstva među šest najboljih ekipa veliki je uspjeh. Mentor obje ekipe bio je profesor Rober Siladi, nogometaše je vodio profesor Pero Obadić, a stolnotenisače profesorica Suzana Trupković. Sastav nogometaša: Dominik Janković, Martin Pajić, Goran Vuk, Dominik Toma, Dominik Bistrović, Nikola Ovčar, Domagoj Kanižaj, Filip Hudin, Eugen Pintarić i Matija Farkaš. Sastav stolnotenisača: Marko i Ivan Lovrek, Mašan Sredanović i Filip Vinković.