Ostalo 03.06.2017. 07:52. Zadnja izmjena: 03.06.2017. 07:52.

Tenis

Igračica čakovečkog Tenis kluba Franjo Punčec Antonia Ružić prvakinja Hrvatske

U Rijeci je održano prvenstvo Hrvatske kategorije do 14 godina starosti, uvjerljiva prvakinja bez poraza i izgubljenog seta postala je mlada igračica čakovečkog Tenis kluba Franjo Punčec ANTONIA RUŽIĆ.

Do naslova prvakinje došla je pobjedama nad: Nikom Dundović 7/5, 6/2, Laurom Velnić 6/2, 6/3, Emom Bubalo 6/3, 6/1, u polufinalu Lucijom Bagarić 6/2, 7/5, a u finalu Miom Rae Vičan 6/2, 6/4.

Tim povodom u klubu su joj nakon povratka iz Rijeke upriličili svečani doček, gdje su joj predsjednik i direktor kluba Josip Sabolek i Bojan Ružić predali prigodne poklone i čestitali joj na velikom uspjehu. Predsjednik Josip Sabolek rekao je da su prije Antonie Ružić naslove prvaka Hrvatske osvajali i Ivana Lisjak, Mateja  Horvat, Ena Babić i Saša Tuksar, a Bojan Ružić predao je mladoj državnoj prvakinji osim plakete i  knjigu „Teniske legende i asovi“ poručivši pritom kako želi da se u slijedećem izdanju knjige nađe i njezino ime.

- Cijelo vrijeme završnice osjećala sam određeni pritisak, u prvim mečevima  mi je trebalo opustiti se, kasnije je išlo lakše i na kraju sam osvojila ono po što sam došla u Rijeku, rekla nam je nova državna prvakinja. Zahvalila je roditeljima, sestri Lei koja je također vrlo uspješna sportašica i postiže uspjehe u gimnastici, učiteljima iz OŠ-e Orehovica, odgovornima u klubu, posebno treneru Tomislavu Hublinu. Ova titula dodatni joj je poticaj za budućnost, već je počela s pripremama za nastupe koji ju je čekaju tijekom ljeta, između ostaloga na turnirima iz serije Tenis Europe za igračice do 16 godina starosti.... „Nadam se da će me zaobići ozljede i da ću nastaviti ovakvim ritmom, uvijek dajem sve od sebe, rezulati to pokazuju“, završila je u optimističkom tonu Antonia Ružić.