Ostalo 11.05.2018. 07:15. Zadnja izmjena: 11.05.2018. 07:19.

Streličarstvo

Održan međunarodni streličarski turnir Veliki pehar Nikole Zrinskog

Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec bio je domaćin tradicionalnog međunarodnog streličarskog turnira "Veliki pehar Nikole Zrinskog" koji je bio jubilarni 25. po redu a svake godine se održava povodom dana Međimurske županije. Na ovom turniru nastupilo je 65 natjecatelja iz 17 klubova Slovenije i Hrvatske. Otvorenje turnira uveličao je međimurski župan Matija Posavec koji je svim natjecateljima poželio najbolje rezultate i otvorio turnir.

Iz kluba domaćina nastupilo je 16 natjecatelja i pri tome su osvojili 14 medalja. U stilu olimpijskog luka među dječacima do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Leon Kolarić. U kategoriji seniora dobro je pucao Tihomir Miljan i zauzeo četvrto mjesto, a u finalnim borbama apsolutne kategorije isto tako pucao je dobro, jedino je nedostajalo malo više odlučnosti da se još koja strijela pošalje u centar i tako osvoji medalja jer je i tu Tihomir zauzeo četvrto mjesto. Karlo Cilar zauzeo je šesto mjesto. U kategoriji veterana najbolje je pucao Mihael Štebih i osvojio zlatnu medalju, dok je u raspucavanju apsolutne kategorije na 60 metara Mihael osvojio brončanu medalju. U stilu standardnog luka kategorije dječaka do 14 godina Ivor Nikolić osvojio je zlatnu medalju. Među kadetima Jan Miljan osvojio je zlatnu medalju, a Nikola Brezovec osvojio je srebrnu medalju.

U juniorskoj kategoriji Domagoj Smolić osvojio je zlatnu medalju. U stilu goli luk Mija Mance osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji seniorki. U stilu složenog luka kategorije dječaka do 14 godina Štefan Granatir osvojio je zlatnu medalju. Isto tako zlatnu medalju osvaja i Stijepan Oehler u kategoriji veterana, dok je u seniorskoj kategoriji Krunoslav Sušec osvojio brončanu medalju. U stilu instiktivni luk čitavi turnir odlično je pucala Marta Galina i osvojila zlatnu medalju u kategoriji djevojčica do 14 godina, a isto tako u kategoriji dječaka do 14 godina Teodor Karlo Janić osvojio je zlatnu medalju. Povratnik u streličarske vode Miroslav Smolič osvojio je zlatnu medalju u kategoriji seniora.

Pehar Nikole Zrinskog osvojila je ekipa Cekina iz varaždina u sastavu Mia Međimurec, Lara Cafuk i Vinka Jagec.

Izvor: Š