Ostalo 11.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Održano prvenstvo Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za mladež

Tijekom 2013. i 2014. godine održano je Prvenstvo Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak za mladež U-23, U-18, i U-14 kategorija.Ovo prvenstvo je ujedno i izlučno natjecanje za sastav reprezentacije koja će se natjecati na svjetskom prvenstvu u 2014. godini. Osam kola prvenstva natjecalo se na vodama u Mačkovcu na Savi, Veleševcu, Banovoj Jarugi i u Ivancu.
Kategorija U-23 imala je 12 prijavljenih natjecatelja većinom sve mladih perspektivnih prvoligaša i drugoligaša. ŠRD „SOM“ Kotoriba opet je imalo jednog svog natjecatelja u tom elitnom rangu natjecanja mladeži, Nikolu Filipašića.Tijekom natjecanja iz kola u kolo, bila je sve veća neizvjesnost plasmana pojedinaca, kao i sastava reprezentacije. Tako je znanje, borbenost i kvaliteta natjecatelja tek u posljednjem kolu 6.rujna u Ivancu, nakon posljednjeg sučevog zvižduka, dala poredak na tablici.
Prvo mjesto osvojio je Alan Perko iz Glavatice Prelog, drugo mjesto Nikola Filipašić iz SOM-a Kotoriba, treće mjesto Ivan Turković iz Šaran Zaprešić, četvrto mjesto Mario Špoljarić iz Klena Nova Gradiška i peto Mihael Pongrac iz Klen Sveta Marija. Ova petorka čine reprezentaciju HŠRS-a na Svjetskom prvenstvu koje će se održati od 21.do 27.srpnja ove godine u Nizozemskoj. Ovaj uspjeh Nikole Filipašića tim je veći jer mu je to treći nastup u reprezentaciji mladeži, a ujedno i posljednji, jer prelazi u seniorsku kategoriju. -Očekujemo dobar uspjeh i plasman naših reprezentativaca, a posebno našeg natjecatelja Nikole.-ponosno nam je rekao Ivica Jakupak, predsjednik ŠRD-a Som Kotoriba.

Izvor: 3089