Ostalo 03.05.2017. 22:23. Zadnja izmjena: 03.05.2017. 22:23.

NK "Sloga"

Sportski dom u Štrigovi: Još ograda, asfalt, pa otvorenje

Deset godina nakon što su svoje igralište i sve što su imali na njemu štrigovski nogometaši žrtvovali radi "višeg cilja", gradnje škole i sportske dvorane u Štrigovi, nogometaši Nogometnog kluba "Sloga" Štrigova pred otvorenjem su svog novog sportskog doma uz igralište koje je i uređeno prema svim propisima.

Predpošlog tjedna monteri čakovečkog "Pletexa" završavali su ograde, a tada je još predstojala montaža igrala na dječjem igralištu i asfaltiranje prilazne rampe i parkirališta uz objekt te priključenje na elektroenergetsku mrežu. 

Općina Štrigova godinama – koliko se može s raspoloživim proračunskim sredstvima – investira u uređenje sportskog kompleksa NK "Sloge", samo u prošle dvije godine to je više od 600.000 kuna, a konačni će se obračun ulaganja napraviti nakon 30. travnja, kada je zakazano svečano otvorenje objekta u kojem je velik društveni prostor, suvremene svlačionice za nogometaše i suce, prostorije uprave kluba i u potkrovlju "rezervni kvadrati" uređeni u punom opsegu polivalentne namjene. Tog dana neće samo prva momčad igrati svoju redovnu prvenstvenu takmicu, već će na teren istrčati (ili makar došepesati) sve generacije veterana "Sloge" da bi se podsjetili vremena u kojem su vladali travnjakom.