Ostalo 16.12.2016. 09:41. Zadnja izmjena: 16.12.2016. 09:50.

Odbojka

Superliga, 3. liga žene, mlađi kadeti i juniori

SUPERLIGA: Show zagrebačkih sutkinja

CENTROMETAL - RIJEKA  0:3 (18:25, 22:25, 15:25)

Nedelišće - dvorana NGC Aton, gledatelja 80, suci: Kramar, Zidanić (obje Zagreb)

Centrometal: Puđa, Kurteš, Gotal, Juras, Vuk, Palinkaš, Posavec, Marciuš, Bogdanović, Kopačević, Stanković, Vincek (trener Kovačić)

Europska utakmica u četvrtak očito je ostavila previše traga na odbojkaše Centrometala. U bitnoj utakmici u borbi za četvrto mjesto nisu bili na traženoj razini i kod kuće su poraženi od Rijeke s 3:0. A počelo je dobro. Na početku su poveli 10:6. No nekoliko nepotrebnih grešaka i ubrzo je poravnato. Jako su loše domaći igraći odigrali završnicu seta koju dobija Rijeka 25:18 serijom od 7:2. Loše je krenulo po domaće i u drugom setu i gosti vode 4:1. Kovačić iz igre vani iznimno lošeg Vinceka i ubacuje Jurasa i nerješeno je već kod 10:10.

Zaigrao je tad Centrometal konačno borbeno. No tada kreće show iznimno loših sutkinja. Prvo sude nepostojeću nošenu Gotalu, malo kasnije i Rječanima. Trener Kovačić dobija žuti karton. Kod 14:14 sutkinja Zidanić sudi nepostojeći dodir mreže Centrometalu iako je lopta dirala mrežu, a ne igrači. Nakon prigovora Posavec dobija crveni karton. Malo kasnije karton dobija i trener gostiju Liverić. Trebalo je sutkinjama čak po pet minuta da upišu pojedine kartone. Sve je to povećavalo nervozu kod igrača. Kod 17:18 ne sude nošenu loptu Rječanima po kriterijama koje se Kramarova sama postavila, potom je iz igre do kraja seta isključen Kurteš. Kod 21:22 Puđa servira na osnovnu crtu. Linijski sudac pokazuje da je lopta unutra. Kramarovoj je trebalo 15 sekundi za odluku, na kraju je dosudila ponovljen poen. Sve je to išlo na ruku Rijeci koja je taj set dobila 25:22.

• Ovim porazom Centrometal je pao ne šesto mjesto. U narednom kolu gostuju kod državnog prvaka Mladosti Ribole Kaštela.

3. LIGA ŽENE: Derbi Varaždinkama

CENTROMETAL - KITRO VARAŽDIN  1:3

U derbi susretu treće lige u nedjelju su se u Atonu sastali prvoplasirani Kitro Varaždin i drugoplasirani Centrometal. Bila je to utakmica koja je rješavala pitanje jesenskog prvaka, a susret je pratilo stotinjak vrlo bučnih navijača obje ekipe. Favorizirane Varaždinke bolje su počele i bez većih problema uzele prvi set s 25:15. No drugi set Centrometal je vodio 12:6 i 15:11. Ipak uzastopnih čak 11 poena Varaždinki donijelo je preokret. No kao da su Centrometalovke tek tada shvatile da mogu protiv Varaždinki odigrati ravnopravno i zaigrale najbolje do sada. Cijeli treći set su vodile i osvojile ga sa 25:17. U istom ritmu nastavile su i dalje i u četvrtom vodile 23:19. Na kraju malo nesreće i nisu uspjele doći barem do boda.

MLAĐI KADETI I JUNIORI: Uspješni CM-ovci

Mladi odbojkaši Centrometala bili su vrlo uspješni u Varaždinu. Odigrali su dva susreta regionalnog prvenstva. U prvom su se sastali s Daruvarom. Prvi set izgubili su pomalo nesretno s 26:24, ali nakon toga zaigrali mnogo bolje i bez većih problema uzeli drugi set s 25:11. U trećem setu sigurnih 15:8 za Centometal. U drugom susretu bili su još uvjerljiviji i pobjedili domaći OK Kitro Varaždin s 2:0, po setovima 25:13 i 25:9. Ovime se nakon tri turnira i 6 utakmica nalaze na 2. mjestu u konkurenciji 6 momčadi. • Nakon toga u sklopu juniorskog regionalnog prvenstva sastali su se Kitro Varaždin i Centrometal. I u ovom srazu bolji su bili Međimurci i pobjedili 25:16 i 25:17. Nakon 4 odigrana susreta Centrometal je na 1. mjestu bez izgubljenog seta. Pravi izazov im slijedi narednog vikenda kad se u Sisku igra završni turnir. Tamo će igrati protiv najboljih zagrebačkih momčadi Mladosti i Croatie. Kako god to završilo Centrometal ima osigurano najmanje 3. mjesto u regiji u konkurenciji sedam momčadi.

Izvor: Jadranko Kirić