Rukomet 13.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

PRIJATELJSKA RUKOMETNA UTAKMICA: ZRINSKI – NIZOZEMSKA (JUNIORKE) 31:30

ČAKOVEC – Dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 150. Suci: Barić i Zeko (oba Čakovec).

ZRINSKI: Krmpotić, Ivačić, P. Posavec 7, Šarić, Makar, Sinanović, S. Posavec 2, Ladić 1, Balić 1, Kovačević, Resman 5, Car 2, Benčik 3, Zagorščak 3, Prevendar 5, Androić 2. Trener: Željko Golik.

NIZOZEMSKA (JUNI0RKE): Rompen, Van Zyl, Panhuis 3, Bruggemann 2, Wustermann 4, Boonkamp, Hogenbpoom, Janssen, Freriks 2, Mwder3, Beugels 8, Visser 8, Klomp. Trener: Robert Nijdam.

 

Rukometašice Zrinskog i dalje treniraju, kratku pauzu imati će tek za Božićne i Novogodišnje praznike, jer se prvenstvo nastavlja već 17.siječnja. Odigrale su igračice trenera Željka Golika i prijateljski susret s juniorkama Nizozemske čije su mlade igračice u Varaždinu „podrška“ seniorkama na EP-u. Nizozemke su samo na početku parirale mladim Čakovčankama,vodile jedini puta na utakmici 3:2, od 5.minute do kraja poluvremena uglavnom vodstvo domaćih 6 razlike, poluvrijeme pak je završeno vodstvom 18:15. U 2. su poluvremenu Čakovčanke su to vodstvo povećavale, u 50.minuti vodile 29:22. Kod toga rezultata trener Golik uveo je u igru one najmlađe iz sastava, kadetkinje koje se nisu najbolje snašle pa su gošće zbog niza njihovih grešaka uspjele na sekundu pred susreta „doći“ na samo -1, nisu međutim mogle više i kada se sve zbroju domaće su zasluženo pobijedile, razlog da pobjeda nije bila uvjerljiva treba tražiti u igri zadnjih 10-etak minuta.

 

Tijekom tjedna pet mladih igračica Zrinskog: Krmpotić, sestre Posavec, Zagorščak i Prevendar prisustvovat će kontrolnom treningu hrvatske juniorske reprezentacije, a do kraja godine cijeli mladi sastav još i na međunarodnom turniru u mađarskom Zalaegersegu. Završno druženje i prazničko darivanje previđeno je za 30.prosinca.

Izvor: 3111