Rukomet 07.11.2017. 08:02. Zadnja izmjena: 07.11.2017. 08:49.

Mini i super mini rukomet

Rukometašice ŽRK Zrinskog pobjednice turnira Molve 2017., Gabrijela Novak najbolja igračica!

U Molvama je ovih dana održan 1. međunarodni turnir Molve kup 2017. u mini i super mini rukometu na kojem je sudjelovalo 20-ak ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a među njima i ekipa ŽRK Zrinskog pod vodstvom trenerica Ljubice Vrbančić i Tene Horvat. Mlade su Čakovčanke na najbolji mogući način opravdale nastup, u mini rukometu osvojile su superiorno 1. mjesto, a u super mini rukometu „došle su“ do ¼ finala.

Rezultati

MINI RUKOMET: U konkurenciji šest ekipa zabilježile su pet pobjeda i time potvrdile i dokazale da spadaju u sam vrh hrvatskog mini rukometa. Prvo su pobijedile RK Čazmu 21:6, a iza toga RK Đurđevac-roze 16:5, RK Dubicu 10:8, RK Đurđevac-bijele 19:2 i na kraju RK Garešnicu 9:4. Konačni poredak: ŽRK Zrinski (Laura Golubić, Hana Vidović, Mia Hanžeković, Ana Žuti, Gabrijela Novak, Viktorija Novak, Nika Marciuš), RK Dubica, RK Garešnica... Njihova igračica Gabrijela Novak proglašena je najboljom igračicom turnira, a u najbolju petorku uz nju ušla je i njena sestra Viktorija Novak te Laura Golubić.

SUPER MINI RUKOMET: Mladim Čakovčankama (Josipi Jarni, Hani Pintarić, Raheli Varga, Simoni Rubin, Kristini Goričanec, Ivani Jalušić, Tari Marciuš, Neli Vrban i Luciji Žibek) bio je to prvi nastup i prvi pogoci na nekom jakom natjecanju. Odigrale su tri susreta - s RK Đurđevcom, RK Garešnicom i RK Rugvicom, pobijedile su RK Rugvicu, plasirale se u ¼ finale gdje su poražene od kasnijeg pobjednika turnira RK Podravke.

Tijekom turnira mlade su igračice ŽRK Zrinskog imale podršku brojnih roditelja s tribina, a iz kluba i ovom prilikom pozivaju sve zainteresiranime da upišu školu rukometa. Upisuju se djevojčice rođene 2004. -  2010.godine, a sve informacije mogu se dobiti i dostupne su na Facebook stranici kluba, te kod sportske direktorice Ljubice Vrbančić (091 579 3364).