Arhiva 18.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

USPJEŠNA PRVA TRIBINA MEĐIMURSKIH REFORMISTA

U utorak 16.09.2014. Udruga «Inicijativa za osnivanje narodne stranke-reformisti» organizirala je u Čakovcu tribinu na kojoj su predstavljene programske smjernice buduće stranke s naglaskom na gospodarskim reformama o kojima je govorio gost tribine gsp. Radimir Čačić. Čačić je detaljno obrazložio reforme nužne za spas posrnulog hrvatskog gospodarstva posebno se osvrnuvši na upravljanje državnom imovinom, monetizaciju autocesta te ulogu države u financiranju projekata dobivenih iz EU fondova.

 

 

Govorio je i o reformama iz područja obrazovanja, poljoprivrede, energetike, javne uprave kao i o temi decentralizacije države na 7 regija pri čemu bi Međimurje i Istra zbog snažnog identiteta zadržale status regije. Tribini je prisustvovala i saborska zastupnica gđa.Natalija Martinčević koja je predstavila saborske inicijative s posebnim naglaskom na prijedlog promjene izbornog sustava uvođenjem poluotvorenih lista s preferencijalnim glasovima.

 

 

Uspješnosti prve tribine u organizaciji međimurskih reformista, koju je moderirala povjerenica za Međimursku županiju gđa.Sandra Herman, svjedoči do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana Doma sindikata te dvosatna aktivna rasprava nazočnih, nakon koje je međimurska organizacija postala brojnija za 25 novih članova, koji će dati svoj doprinos u stvaranju nove opcije na hrvatskoj političkoj sceni «Narodne stranke reformista».