Crna kronika 08.01.2016. 10:26. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Mučenje ili ubijanje životinja na području Grada Mursko Središće

Zavrnuo vratove peradi, otrovala susjedinog samojeda

Policijska uprava međimurska osim slučaja u Pribislavcu, ove je godine zabilježila još dva kaznena djela ubijanja ili mučenja životinja. Zanimljivo, zbili su dan za danom, i to oba na području Grada Mursko Središće!

Krađa gusaka, kokoši i pilića

U samom gradu, u Ulici Josipa Broza Tita, 25. lipnja muškarac (35) iz Ulice Sitnice krenuo je u tuđi kokošinjac. Namjerio se na guske, kokoši i piliće 54-godišnjeg vlasnika. Kako bi mu posao bio lakši odmah im je zavrnuo vratove. Mrtvu perad potrpao je u plastičnu vreću i biciklom krenuo prema Sitnicama. No već na kraju ulice uhvatila ga je policijska patrola. Odvjetništvo ga je zbog postupka prema životinjama na kraju, osim za krađu, optužilo i za mučenje ili ubijanje životinja.

Optužena da je otrovala psa

Drugi slučaj, prema procjenama, dogodio se dan poslije, u Ulici Marof u Peklenici. Naime, 63-godišnjakinja je optužena za isto kazneno djelo; terete ju da je otrovala psa 37-godišnje susjede. Vlasnici su slučaj prijavili 30. lipnja. Njihov sibirski samojed danima je umirao u mukama te su išli na veterinarsku stanicu. Pokušali su ga spasiti, ali nisu uspjeli. Napravljena je razudba psa te je utvrđeno da je otrovan otrovom koji djeluje na živčani sustav. Tijekom kriminalističke istrage suprug vlasnice psa kazao je kako je na "gruntu" pronašao i komadić mesa. Kako doznajemo, susjedi su u zavadi te je policija, slažući mozaik, posumnjala da je susjeda psu 26. lipnja navečer podmetnula otrovanu hranu. Optužena je za ubijanje ili mučenje životinja.