Gradovi i općine 13.04.2017. 06:56. Zadnja izmjena: 13.04.2017. 07:07.

Od 18. travnja do 9. svibnja

Dani Međimurske županije 2017.: 110 manifestacija u 22 dana

„Ove smo godine pripremili jedan novi koncept obilježavanja Dana Međimurske županije, dali smo putem javnog poziva svim našim Međimurkama i Međimurcima priliku da se uključe svojim idejama, ambicijama, kreativnošću i svim programima, čime s ponosom mogu reći da smo u ovih 110 manifestacija u 22 dana uključili svaki dio našeg Međimurja, sve općine i gradove, udruge, KUD-ove, mlade, klubove iz cijelog Međimurja, pa hvala i bravo za sve naše suorganizatore i sudionike manifestacije, kojih će biti i preko 10 tisuća, uz uvjeren sam i trostruko više posjetitelja“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom predstavljanja programa obilježavanja Dana Međimurske županije u 2017. godini, te ujedno 6. Spomendana na Zrinske i Frankopane.

Kako je objasnio pred nama su najzahtjevniji i najbogatiji Dani Županije koji kreću već u utorak, 18. travnja izložbom fotografija u zgradi Scheier od 17 sati, a zaključuju se u utorak, 9. svibnja Danom Europe. Kao ključne teme i poruke ovogodišnjeg obilježavanja istaknuo je gospodarstvo, turizam, uključivanje djece i mladih, sport i rekreaciju, uz jedan novi, energični i ponosni štih koji priča modernu priču o međimurskoj tradiciji. 

Spektakl na zatvaranju Dana Županije u nedjelju 7. svibnja!

Bogati program koji će diljem Međimurja okupiti velik broj Međimurki i Međimuraca, ali i njihovih gostiju, zaključit će se službenim zatvaranjem manifestacije u nedjelju, 7. svibnja velikim iznenađenjem za sve građane, za kada je uz besplatnu degustaciju vina najavljen i spektakularni  vatromet.