Gradovi i općine 20.06.2018. 22:01. Zadnja izmjena: 20.06.2018. 22:01.

Dan općine

GORIČAN SLAVI IVANJE: Program će trajati četiri dana

U Goričanu će se ovih dana nizom svečanosti, kulturnih i zabavnih manifestacija obilježiti Dan općine, spomendan svetog Ivana krstitelja, 24. lipnja, po tradiciji glavno proštenje u mjestu. Slavlje počinje danas - četvrtak, 21. lipnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća, s početkom u 17 sati.

  • U četvrtak počinje i trodnevni program kiparske i likovne kolonije na temu „Gorička republika”. Pozvani likovni umjetnici u četvrtak će stvarati u prostoru župnog dvora, a u petak i subotu na Šoderici – posljednjeg dana tamo će im se pridružiti i članovi domaće likovne udruge „Slika”.
  • U petak, 22. lipnja, će uz Dan antifašističke borbe biti položeni vijenci uz spomenik poginulim partizanima i žrtvama fašističkog terora, u 9 sati, a Udruga sportske rekreacije „Prijatelji” će u svom domu, na Šoderici, proslaviti 20 godina djelovanja i 25 godina malonogometnog turnira, početak je u 17 sati. Nakon malonogometne utakmice veterana bit će uručena priznanja članovima i sponzorima, a onda nastavljeno zabavom uz živu glazbu.
  • U subotu, 23. lipnja, još jedan jubilej, Udruga „Mažoretkinje” proslavit će 20. obljetnici osnutka. U 15 sati sudionici proslave u mimohodu će krenuti od društvenog doma do igrališta NK „Trnava”, gdje će se održati izbor najljepše mažoretkinje po uzrastima, a potom zabava uz glazbu. Drugi dio subotnjeg programa održat će se na Šoderici, SRD „Smuđ” će održati natjecanje, a Udruga „Lastavica” pokaznu izložbu malih životinja, također s početkom u 15 sati. U 17 sati slijedi kuhanje tradicionalnim međimurskih jela, a u 21 sat koncert zabavne glazbe.
  • Na samo Ivanje, u nedjelju 24. lipnja, slavlje počinje misom u župnoj crkvi svetog Leonarda, u 11 sati, a nastavlja međunarodnim festivalom folklora. Sudionici će se okupiti kod društvenog doma i u 16 sati u mimohodu krenuti prema Šoderici, program počinje u 17 sati. U 21 sat počinje koncert zabavne glazbe. U ponedjeljak, 25. lipnja će uz Dan državnosti biti položeni vijenci uz spomen obilježje Domovinskog rata, u 9 sati.