Gradovi i općine 28.12.2016. 11:29. Zadnja izmjena: 28.12.2016. 12:03.

Goričan

Isusovo rođenje slavili riječju i glazbom

Polnoćka u Goričanu imala je uvod, molitveno - meditativno slavlje uz riječ i božićne pjesme. U programu su sudjelovali učenici - krizmanici Osnovne škole Goričan s recitacijama, Mješovita pjevačka skupina KUD-a Sumarton iz mađarskog Pomurja, kvartet članica Puhačkog orkestra Goričan u sastavu Josipa Špoljarić, Miriam Jakšić, Gabi Špoljarić i Ivona Dominik i mješoviti crkveni zbor župe Goričan.

Zbor je u pola noći otpjevao tradicionalnu božićnu pjesmu Dvanaesta je sad ura... kao uvod u misno slavlje koje je vodio župnik Josip Drvoderić. Župnik se i sam pridružio kulturnom programu recitiravši na početku svete mise pjesmu Miroslava Vuka - Croate, da bi onda u nadahnutoj propovjedi tumačio riječ Božju iz evanđelja o Isusovom rođenju te pročitao poruku biskupa mons. Josipa Mrzljaka.

U svojoj poruci biskup ističe kako je Božić blagdan koji nas ispunja radošću, jer Bog dolazi čovjeku, ali i podsjeća kako je došašće vrijeme priprave da bismo prepoznali Boga koji ulazi u naš svijet i želi se susresti sa svakim čovjekom. Biskup Mrzljak napominje kako svi imamo ovozemaljske obveze i brige koje nas često pritišću, muče i opterećuju, no svi moramo pomoći jedni drugima da toga bude što manje, citirao je župnik biskupovu poruku.

Ni ovo misno slavlje nije prošlo bez svečara, članova Cehovskog društva Goričan koji svojim svijećnjacima daju poseban ugođaj svetim misama. Župnik Drvoderić je na kraju svima prisutnima zahvalio za sudjelovanje u slavlju i čestitao im Božić. Nakon polnoćke vjernici su se okrijepili kuhanim vinom koje je pripremila ekipa župljana pod vodstvom Andreja Blagusa.