Gradovi i općine 23.04.2018. 21:15. Zadnja izmjena: 23.04.2018. 21:17.

Kada će ruglo postati ljepotica? 

Kotoriba: Što će biti u objektu iz 1860. godine?

Izuzev starih kasarna dolje na moru, u Hrvatskoj vjerojatno nema toliko derutne zgrade kakva je stara škola u Kotoribi, ona je općinsko, odnosno županijsko ruglo, izjavio je prije točno godinu dana za naš tjednik načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog nemara vlasnika tog objekta – Međimurske županije.

No, Županija je ovih dana, odlukom županijske Skupštine vlasništvo prenijela na Općinu Kotoriba pa smo Grgeca upitali što planiraju s njom.

- Otvoriti ćemo javnu raspravu, pozivam mještane da iznesu svoje prijedloge, a nakon toga ćemo donijeti kvalitetnu odluku, kratko kaže Grgec dodajući da će paralelno sa spomenutim krenuti i u prilagodbu potrebne dokumentacije te će se naručiti procjena troškova obnove. Među idejama buduće namjene objekta  inače je otvaranje etno muzeja, odnosno osmišljavanje turističkih sadržaja, zatim uređenje prostora za rad pojedinih udruga, a spominjalo se i moguća prenamjena u hostel.

Bivša škola površine nešto veće od 3.000 kvadratnih metara sagrađena je davne 1860. godine te je najstarija školska zgrada u Međimurju.