Gradovi i općine 12.08.2020. 08:15. Zadnja izmjena: 12.08.2020. 08:48.

Školski obroci

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA: Ulaganje u obrazovanje i podrška učenicima

Međimurska županija prije četiri je godine osmislila projekt Školski obroci svima kojim se osiguravaju besplatni obroci u međimurskim osnovnim školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. U sklopu projekta prošle nastavne godine podijeljen je 123.861 obrok u 21 osnovnoj školi na području Međimurja.

- Željeli smo olakšati dolazak u školu svim našim osnovnoškolcima te im omogućiti da imaju topli i zdravi školski obrok objasnila je pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonja Tošić-Grlač dodavši da će s projektom nastaviti i dalje. Uz to, Županija je zbog epidemije koronavirusa koja je dovele do otpuštanja radnika, provela mjere namijenjene građanima, a jedna od njih je financiranje obroka učenicima koji nisu bili dio projekta Školski obroci svima, kako bi se, pomoglo roditeljima koji ih sami financiraju. - Mjerom je bilo obuhvaćeno 3299 učenika u 26 međimurskih škola. Iz proračuna Međimurske županije za to je izdvojen iznos od 322.342 kune te je svim učenicima osnovnih škola omogućena besplatna prehrana tijekom svibnja i lipnja, kazala je pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić.

Župan Matija Posavec naglasio je da će u novoj nastavnoj godini Županija nastaviti u potpunosti financirati prijevoz autobusom i vlakom za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Međimurju, kao i rad osobnih asistenata od prvog dana nastave. Također, podmireni će biti i troškovi udžbenika.