Gradovi i općine 03.12.2018. 07:52.

Inicijative

Mursko Središće: Dan grada u novom terminu?

Prema prijedlogu gradonačelnika Murskog Središća Dražena Srpaka, Dan Grada Mursko Središće od iduće godine trebao bi se obilježavati 27. lipnja, na blagdan sv. Ladislava. Dosadašnji datum obilježavanja, 14. svibnja, bio je izabran jer je toga dana održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Murskog Središća, na kojoj je i formalno uspostavljena gradska vlast.

Prema obrazloženju, gotovo sve općine i gradovi svoj dan vežu uz zaštitnika župe, pa bi takvo rješenje bilo poželjno i za Grad Mursko Središće, tim više što se od ove godine i središnja gradska manifestacija "Ljeto uz Muru" održava u novom terminu, uz Ladislavovo, a tu je i obljetnica obilježavanja zaustavljanja tenkova (28. lipnja).

Gradonačelnik smatra da je predloženi novi termin prirodniji i usklađeniji s velikom većinom drugih općina i gradova u Međimurju, a osim toga u znatnoj mjeri će se smanjiti i troškovi, jer će umjesto dvije manifestacije u dva termina, sve biti spojeno u jednu.

Kako će za promjenu termina obilježavanja Dana Grada trebati izmijeniti Statut Grada Mursko Središće, ta će se točka naći na dnevnom redu jedne od idućih sjednica Gradskog vijeća.