Gradovi i općine 13.04.2016. 13:19. Zadnja izmjena: 13.04.2016. 13:22.

Grad Čakovec

Nakon tri godine na ulici, invalid Josip Mihalic dobio krov nad glavom

Grad Čakovec uspio je, nakon što je tri godine bio beskućnik, Josipu Mihalicu osigurati krov nad glavom. Gradonačelnik Stjepan Kovač na korištenje mu je dao jednosobni stan u Ulici Dragutina Domjanića u čakovečkoj Loki.

Šezdesetjednogodišnji Josip od 2013. godine je invalid, nakon što je zbog tromboze i gangrene ostao bez lijeve noge. Na trošnoj kućici od trideset kvadrata za sad je promijenjen krov, postavljena su nova ulazna vrata te su soba i buduća kuhinja okrećene. Prostorije nisu namještene, a najveći problem je nedostatak kupaonice. Naime, u dvorištu kuće nalazi se tek maleni poljski WC koji nije primjeren potrebama invalida.

Josip Mihalic za sada se snalazi tako što na tuširanje odlazi prijatelju, no nada se da će uz pomoć dobrih ljudi i sponzora uspjeti zazidati malenu kupaonicu. Kaže, to je jedino što želi riješiti prije nego ponovo dođe zima. Novi stanar koji živi od socijalne pomoći kuću želi održavati čistom. U sobici se zasad nalazi samo krevet, a gradonačelnik Kovač rekao je kako će probati pomoći oko nabave osnovnog, polovnog namještaja.