Gradovi i općine 23.05.2016. 12:02. Zadnja izmjena: 23.05.2016. 12:09.

Svečana sjednica

Obilježen Dan Općine Šenkovec, uručena godišnja priznanja Općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća na dan zaštitnice župe, svete Jelene Križarice obilježen je Dan Općine Šenkovec. Uvodni pozdrav uzvanicima i gostima je uputio predsjednik Općinskog vijeća Antun Juras koji se u emotivnom govoru prisjetio početaka jedne manjih ali projektima jedne od najbogatijih  općina u Međimurju. Tom je prilikom istaknuo niz projekata i aktivnosti koje su provedene bez obzira na proračunska sredstva, ali uz marljive i vrijedne čelnike lokalne samouprave sve je ostvarivo.

Horvat je najavio planove za predstojeći period koji uključuju dogradnju vrtića Šenkovec za koji je potrebno oko 1.800.000 kuna, rekonstrukciju svih prometnica zahvaćenih projektom aglomeracije te izrada projektne dokumentacije za Kulturni dom Šenkovec. Želja je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa sa sustavom za zbrinjavanjem oborinskih voda u Knezovcu, čija realizacija će se odvijati uz sufinanciranje od strane ŽUC-a.

Sjednici uz mještane bili i međimurski župan Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved i Romanao Bogdan, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik, župnik šenkovečke župe sv. Jelene križarice Vladimir Kolarić, kao i načelnici susjednih i prijateljskih općina.

Načelnik Saša Horvat i predsjednik Općinskog vijeća Antun Juras tradicionalno su uručili godišnja priznanja Općine Šenkovec, Karate klubu Globus za iznimna sportska dostignuća, Draženu Polaku za iznimno zalaganje i rad u svim općinskim udrugama i Božidaru Horvatu za izniman doprinos u razvoju vatrogastva u Knezovcu dok je najveće općinsko priznanje Povelju Općine Šenkovec ove godine dobio Mijo Belužić za unapređenje društveno političkog života Općine Šenkovec koji se u ime nagrađenih obratio prisutnima.