Gradovi i općine 09.01.2018. 10:27. Zadnja izmjena: 09.01.2018. 10:39.

Pribislavec

Općina Pribislavec: Darovna kartica od 500 kuna pomoć roditeljima koji dobiju dijete u 2018.

Na trećoj sjednici Općinsko vijeće općine Pribislavec održanoj, 20. prosinca 2017. godine usvojilo je, na prijedlog predsjednika Općinskog vijeća Matije Ladića, odluku o pomoći roditeljima za novorođenu djecu na području Općine.

Pomoć će se isplaćivati u jednokratnom iznosu od 500 kuna u vidu darovne kartice, a moći će se iskoristiti isključivo kod pravne / fizičke osobe sa kojom će Općina sklopiti Ugovor. Mjera je stupila na snagu s 1. siječnjem te se primjenjuje na djecu rođenu nakon tog datuma. Amandmanom predsjednika vijeća podnesenim na prijedlog proračuna za 2018. godinu za ovu mjeru potpore osigurana su sredstva u proračunu.

Predsjednik OV-a Matija Ladić u svom obraćanju mještanima navodi kako je želja pomoći svim roditeljima s područja Općine te potaknuti demografsku politiku, koja daje loše rezultate na teritoriju cijele Hrvatske. - Nadam se da će ova mjera poslužiti u dobre svrhe, plemenite je namjere. Na web stranicama www.pribislavec.hr u kratkom roku biti će objavljeni uvjeti kako i na koji način će se darovne kartice moći podići i koristiti. Molim Vas da se u što kraćem roku nakon rođenja djeteta javite u prostorije Općine te da ostvarite pravo na korištenje ove mjere. Ovim putem u ime vijećnika Općinskog vijeća te svoje osobno, želim čestitati svim roditeljima na prinovi, svoj djeci želimo ugodno i bezbrižno djetinjstvo, piše predsjednik Općinskog vijeća Matija Ladić, bacc.med.techn.