Gradovi i općine 11.05.2016. 11:38. Zadnja izmjena: 11.05.2016. 11:48.

Svečana sjednica

Općina Sveti Juraj na Bregu u kojoj se radi punom parom proslavila svoj dan

Povodom obilježavanja Dana općine Sveti Juraj na Bregu u domu kulture Jurice Muraia u Pleškovcu upriličena Svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečanosti kojom je najljepša općina na brežuljku proslavila svoj dan kao i blagdan svetog Jurja, zaštitnika tamošnje župe, pored čelnika i vijećnika Općine nazočila su i brojna poznata imena iz političkog i gospodarskog života Međimurja kao i predstavnici i članovi udruga s područja općine Sveti Juraj na Bregu. Prisutnima se najprije obratio predsjednik Općinskog vijeća Sveti Juraj na Bregu Marijan Rodinger koji je izrazio zadovoljstvo radom Vijeća u nadi da su općinski vijećnici ispunili očekivanja mještana koji su ih izabrali. S obzirom na to da je načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović opravdano izostao, za govornicu je stao njegov zamjenik Damir Novak kako bi prisutnima ukratko rezimirao prošlu godinu.

Općina Sveti Juraj na Bregu može se pohvaliti činjenicom da je jedina općina koja ima više rođenih od umrlih te u kojoj je prošle godine rođeno čak 46 djece. Pored izdvajanja sredstava za 43 stipendista u čitavoj općini su u tijeku radovi na velikim projektima – aglomeracija, izgradnja kanalizacijske mreže, rekonstrukcija vodovodne mreže, sanacija klizišta te asfaltiranje prometnica. Uređeni su i društveni domovi te sportsko-rekreacijski centar Rogoznica u Vučetincu. Nekoliko riječi kazali su i umirovljeni svećenik preč. Ivan Kozjak i trenutni svećenik vlč. Ivica Puškadija, koji je dan uoči blagdana svetog Jurja sve mještane pozvao na zajedništvo, jedinstvo, žrtvu i daljnje činjenje dobrih djela.

Prisutne je zabavila dječja sekcija folklorne skupine KUU Zasadbreg koja je izvela splet međimurskih kola i kratku dramsko-scensku izvedbu, a nekoliko prigodnih pjesama otpjevala je muška vokalna skupina Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu te mlada i talentirana pjevačica Nives Hažić iz Dragoslavca. Svečanost je završila dodjelom priznanja najzaslužnijim mještanima s područja općine Sveti Juraj na Bregu. Nagradu za djelovanje na području odgoja i obrazovanja primio je dječji vrtić Žibeki, dok je zbog svog doprinosa umjetnosti i kulturi nagrađen kantor Milovan Horvat. Nogometna škola Sveti Juraj na Bregu primila je nagradu iz područja sporta, a udruga sportske rekreacije Sport za sve nagrađena je kao najbolja udruga. Za zdravstvo i socijalnu skrb nagradu je primila Spomenka Tomašić, a za gospodarstvo tvrtka Reinox d.o.o. Zlatnik Grb Općine Sveti Juraj na Bregu uručen je Ivanu Novaku, a najveću nagradu – onu za životno djelo, zaslužio je preč. Ivan Kozjak.