Gradovi i općine 26.11.2016. 10:13. Zadnja izmjena: 28.11.2016. 08:11.

Zašto Čakovec ima dva adventa?

Počeo Advent u Starom gradu Zrinskih, program pun glazbenog, gastronomskog i drugog sadržaja

U petak, 25. studenog u atriju Staroga grada Zrinskih počeo je i program Advent u Starom gradu Zrinskih koji organiziraju Međimurska županija i županijska Turistička zajednica.

Ovime nam je želja stvoriti novu tradiciju, upotpuniti ponudu grada Čakovca, te da to ujedno bude poklon Županije našem gradu, kao i svim Međimurcima, rekao je otvarajući manifestaciju župan Matija Posavec, dok je v.d. ravnateljice Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan istaknula da je prostor dvorca Zrinskih odabran jer je dugogodišnja želja to predivno zdanje otvoriti prema ljudima.

Programi u okviru Adventa u Starome gradu Zrinskih održavat će se petkom od 16 do 21 sat, subotom između 10 i 21 te nedjeljom od 15 do 21 sat sve do 18. prosinca. Posjetitelje očekuju koncerti,  prikazivanje filmova, kreativne radionice za djecu, svjetlosni show te bogata gastronomska ponuda.

Službeno otvorenje u petak su svojim nastupom obogatili Trubački kvartet Fortza Vlado Mihaljević, dok je u prigodno ukrašenim drvenim kućicama posjetitelje dočekao prodajni program s međimurskim suvenirima koji su bili dio tradicionalne proslave Božića.