Gradovi i općine 22.04.2016. 08:22. Zadnja izmjena: 22.04.2016. 09:34.

Program početka manifestacije

Pogledajte što vas očekuje prvi dan proslave Dana Međimurske županije

Obilježavanje Dana Međimurske županije i Spomendana na Zrinskog i Frankopana ove godine potrajat će ukupno 10 dana, sve do nedjelje, 1. svibnja.

Sve započinje danas (petak) u 9 sati, kada će se na čakovečkom Trgu Republike održati Županijska smotra učeničkih zadruga u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec na kojoj će učenici izložiti i predstaviti svoje radove. Program se nastavlja u 9 i 30 sati u zgradi Scheier kada se službeno otvara projekt „Poslovni uzlet“, cjelodnevne radionice u organizaciji Poslovnog dnevnika.

Nakon dvije prijepodnevne manifestacije, program se nastavlja u poslijepodnevnim terminima, prije svega u 16 sati kada u dvorani doma kulture u Donjem Vidovcu, uz organizaciju Općine Donji Vidovec i 3. osnovne škole Čakovec počinje susret mladih međimurskih umjetnika „Ruža međimurska“, događaj koji se već tradicionalno odvija u sklopu Dana Međimurske županije, baš kao i Sajam cvijeća u Prelogu službeno otvorenje kojeg će se održati u 17 sati na Trgu slobode.

U Prelogu u 18 sati započinje manifestacija Noć knjige, koja se ove godine održava uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige. Novost je što će tradicionalni večernji program imati i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati. Prvi dan ovogodišnje proslave zaključit će se u 19 sati u sklopu proslave Dana općine Sv. Jurja na Bregu, svečanom sjednicom Općinskog vijeća u domu kulture.

Kako do programa Dana Međimurske županije? Skinite app, pronađite QR kod, otvorite novi web ili pratite live stream

Nova web stranica www.medjimurje.eu, posebno je pokrenuta za obilježavanje Dana županije. Uz video sadržaje koji su prethodili obilježavanju, galerije i sve potrebne informacije stranica sadrži i cjelokupni program.

„Želja je na ovaj način onima koji iz određenih razloga ne mogu prisustvovati manifestacijama omogućiti da vide što se događa u svakom trenutku, da dožive naš pravi festival očuvanja tradicije, baštine i kulture“, objasnio je župan Matija Posavec.

Pratite uživo mimohod povijesnih postrojbi!

Tako će se po prvi puta uživo prenositi pojedina događanja, neka od najznačajnijih u sklopu programa Dana Međimurske županije, što se posebno odnosi na tradicionalni mimohod povijesnih postrojbi, svečanu sjednicu Skupštine Međimurske županije i prijavak Zrinske garde predsjedniku Hrvatskoga sabora u Zagrebu. U funkciji je i QR kod koji vodi direktno na novu web stranicu, a nalazi se na pojedinim lokacijama diljem Čakovca.

Program za svaki dan može se provjeriti i putem mobilne aplikacije „Visit Medjimurje“ koja nudi raspored manifestacija za svaki dan, na jednom mjestu. Osim svih spomenutih oblika praćenja ovogodišnjih Dana županije, novost je i takozvani FOTO POINT na ulazu u Stari grad, mjesto s posebno pripremljenim okvirom za naše važne obljetnice gdje su svi koji se vole fotografirati ili žele uspomenu iz Međimurske županije dobro došli.

Foto point bit će postavljen s pogledom na jezero i Stari grad, najljepšim pogledom na našu kulturnu baštinu u srcu županije.

Izvor: mg