Gradovi i općine 08.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton Nedelišće u odličnoj organizaciji GK Marijan Zadravec Macan Čakovec, održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici za juniore, juniorke, seniore i seniorke. Na kojem su nastupili svi najbolji hrvatski vježbači što pak im je bila jedna od posljednjih priprema i provjera pred skoro SP u kineskom Nandžingu (3.-12.listopada).


Tim povodom održana je i konferencija za štampu na kojoj je predstavnicima „sedme sile“ predstavljen plan za nadolazeću jesenju sezonu u kojoj je najvažniji događaj SP U Kini. Uz Stevu Tkalčeca, predsjednika HGS-a koji je govorio o odličnoj atmosferi među gimnastičkim djelatnicima, posebno natjecateljima i reprezentativcima, koji je posebno zahvalio sponzorima i donatorima za pomoć, govorili su i Vladimir Mađarević,predsjednik Tehničke komisije HGS-a, Marta Ilić, glavna trenerica ženske reprezentacije, te od reprezentativaca Filip Ude, Robert Seligman, Tijana Tkalčec i Ana Đerek.


-Trenutno imamo 5 vrhunskih natjecatelja koji su zaslužni da nakon 5 natjecanja u SK-uz držimo visoku 3.poziciju. Već u nastupajućem vikendu čeka nas nastup u mađarskom Szombotheyu to je posljednja provjera pred nastup na SP-u kamo putujemo 25.rujna. U Kini ćemo obaviti posljednje pripreme Imamo 2 vrhunska natjecatelja ona konju s hvataljkama, Filip Ude i Robert Seligman mogu se plasirati u finale i upustiti se u borbu za medalje, Tomislav Marković i Mario Možnik također mogu u finale, svi su oni svoj veliki potencijal i mogućnosti pokazali i dokazali na SK-u i EP pa je realno i iz Kine očekivati dobre vijesti, rekao je Vladimir Mađarević. 


Filip Ude bio je po običaju kratak i realan:“Donekle sam zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom, šteta da mi je „pobjegla“ mi je medalja na EP-u. U Mađarskom je posljednja provjera pred SP gdje očekujem ulazak u finale gdje pak je sve moguće.“ Nadovezao se je Robert Seligman:“Svi se u reprezentaciji nadamo najboljem, a SP JE najvažnije natjecanje ove godine Imamo još mjesec dana vremena još bolje se pripremiti, za finale je potrebna i sportska sreća, nadam se da ćemo je svi imati. U reprezentaciji vlada odlična atmosfera, što se tiče mog nastupa očekujem ulazak u finale, dobro sam pripremljen, a u finalu je sve moguće“. 


Glavna trenerica ženske reprezentacije Mada Ilić: „Imamo mladu reprezentaciju, ove godine ne idemo na SP,sve je podređeno nastupima iduće godine na EP-u i 1.europskim OI-a, naravno i kvalifikacijama za OI-e 2016.godine“. Tijana Tkalčec bila je kratka i optimistički raspoložena: „Konačno sam se oporavila od ozljede, treniram normalno od nastupa u idućoj godini očekujem mnogo. Što je normalno u pitanju su EP i kvalifikacije za OI-e.“. Na kraju i mlada Ana Đerek:“Ove godine vrlo sam zadovoljna svojim nastupima i rezultatima, iduće će biti još bolje, motivacije ne nedostaje, tu su pripreme za EP i OI-e gdje očekujem nastavak dobrih rezultata“.