Gradovi i općine 09.05.2016. 11:33. Zadnja izmjena: 09.05.2016. 11:51.

Do petka, 21. svibnja

Proslava Dana Grada Mursko Središće: Program iz sata u sat, od petka, 13. svibnja

Prije proslave Dana Grada Mursko Središće definirana je satnica zbivanja iz sata u sat, od petka, 13. svibnja do petka 21. svibnja.

U petak, 13. svibnja, u Centru za kulturu Mursko Središće u 18 sati je svečana sjednica gradskog vijeća, na kojoj će se prigodnim riječima sudionicima sjednice obratiti predsjednik vijeća Miljenko Cmrečak i gradonačelnik Dražen Srpak, s čestitkama dolazi i župan Matija Posavec, a zaslužnima će biti uručena gradska priznanja.

U subotu, 14. svibnja, na šetnici je manifestacija "Što smo, kaj smo i kak kuhamo?" u kojoj kuharska umijeća odmjeravaju naj-kuhari iz svih mjesnih odbora Grada, bira se i naj-masterchef, a posjetiteljima će se skuhano dijeliti – besplatno. Kuhanje kreće od jutarnjih sati, a u 11 sati otvara se sajam cvijeća uz podjelu nagrada za najuređeniju okućnicu i najuređeniji balkon.

U nedjelju je u 10 sati misa za Grad u župnoj crkvi, a u 14 sati otvara se 23. smotra puhačkih orkestara i limenih glazbi Međimurske županije koje će od 14:30 u mimohodu proći gradom od poslovnog centra "Promenada“ do sportske dvorane, gdje u 15:30 počinje glazbeni program puhačkih orkestara.

Za petak, 21. svibnja, zakazan je Kup Grada Mursko Središće u u lovu ribe udicom na plovak kojem je na SRC "Zalešće" domaćin SRD "Mura" Mursko Središće, a vještinu će ekipno odmjeravati više ribičkih družina. Na večer, u 19 sati, pred središćansku publiku dolazi na šetnicu "Kerekesh Teatar" (ili u Centar za kulturu, ovisno o vremenu) s predstavom "Ljubaf".