Gradovi i općine 30.04.2017. 22:43. Zadnja izmjena: 30.04.2017. 22:43.

Praznik rada

Prvomajska čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Na današnji dan prije 131 godine, čikaški radnici izašli su na ulice boreći se za svoja radnička, ali i ljudska prava. U spomen na njih, ali i na tešku borbu koju su radnici vodili za priznavanjem svojih prava, obilježavamo Praznik rada.

Položaj radništva još uvijek nije riješen. Pogotovo danas, kad vidimo da zbog neodgovornog i neodrživog upravljanja propadaju tvrtke koje za sobom vuku praktički cijelo gospodarstvo. I opet će, kao u privatizaciji i pretvorbi najveću cijenu platiti upravo oni na čijim su leđima i znoju te tvrtke godinama rasle. Nema potrebe govoriti da su glavnu cijenu današnjeg gospodarskog rasta podnijeli radnici, i to uglavnom manjim plaćama, dužim radnim vremenom, manjim pravima, a često i otkazima. To nije dobro, jer pravo na rad i poštenu naknadu za rad, osnovna su ljudska prava i ako ona budu ugrožena, ugrožen je sam temelj na kojem je sazdano naše društvo.

Stoga, poštovane sugrađanke i sugrađani, Prvi svibnja prilika je da se još jednom naglasimo da je bez zadovoljnog i pristojno plaćenog radnika nema napretka tvrtke, obitelji i cjelokupnog društva.

U svoje osobno ime, te u ime Grada Čakovca svima želim sretan Međunarodni praznik rada!

 

gradonačelnik

Grada Čakovca

Stjepan Kovač