Gradovi i općine 06.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Radimir Čačić: Samo mi vidimo Međimurje kao regiju

Nešto više od 40 članova okupilo se u srijedu, 5. studenog, u dvorani Udruženja obrtnika na osnivačkoj skupštini čakovečke Gradske organizacije Narodne stranke - reformisti. Uz predsjednicu Središnjeg odbora ujedno i povjerenicu za Međimursku županiju Sandru Herman, gost skupštine bio je i predsjednik te najmlađe hrvatske stranke Radimir Čačić.  

 

Za predsjednicu čakovečkih reformista jednoglasno je izabrana Anita Sakač, dopredsjednici su Nenad Žignić i Branko Blešć, a formirana su i ostala stranačka tijela.

 

-Prva točka programa reformista i jedna od ključnih reformi potrebnih Hrvatskoj je regionalni preustroj. Nažalost vidim da neke stranke koje imaju aspiracije da sutra eventualno budu i na vlasti, a to je blok HDZ-a, odnosno HDZ odbacuju taj koncept što nije dobro. Nijedna stranka osim reformista ne vidi Međimurje ( i Istru) kao posebnu regiju i smatram da je to važna poruka i za Čakovec i za Međimurje. Razumijemo, prepoznajemo i cijenimo specifičnosti ovoga kraja. Naravno da nije uobičajeno imati regiju te dimenzije, to je zapravo po svojim karakteristikama vrsta podregije, međutim nije ni presedan. Europska struktura regija prepoznaje takve forme, kazao je Radimir Čačić. Opširnije u tiskanom izdanju lista Međimurje idući utorak

Izvor: 3106