Gradovi i općine 21.04.2019. 07:40. Zadnja izmjena: 21.04.2019. 07:40.

Srijeda, 10. travnja

Raspada li se Općinsko vijeće Pribislavca?

U srijedu, 10. travnja, sastalo se Općinsko vijeće  Pribislavca u punom sastavu. Na dnevnom redu - izbor predsjednika i potpredsjednika Vijeća, budući da su Matija Ladić i Saša Rakić početkom veljače dali ostavke na te dužnosti.

Na početku sjednice načelnica Višnja Ivačić iznijela je prijedlog da se izbor provede tajnim glasanjem, koji nije dobio potrebnu većinu, a kad je predsjedanje preuzeo podpredsjednik Zoran Tomašić, počelo je proceduralno nadmudrivanje šest političkih opcija, od kojih ni jedna nema većinu.

Matija Ladić osporio je pravovaljanost sjednice tvrdeći da se postupa mimo poslovnika, jer mateijali nisu upućeni vijećnicima na vrijeme, a nije ni prošao rok od 90 dana od ostavki. Raspravu je nastavio Saša Rakić s tvrdnjom da ne želi sudjelovati u ovoj farsi te rekao da su i oni zatražili iz ureda Državne uprave tumačenje regulative: - Najbolje da idemo na nove izbore jer pojedinci nemaju kapaciteta za raditi što ovdje treba raditi – počastio je 'komplimentom' kolege.

Budući da je Z. Tomašić odustao od vođenja sjednice, Elvis Horvat zatražio je o načelnice Višnje Ivačić da ih kao vijećnike zaštiti od demagogija koje nema vremena slušati, te da se vidi postoji li u Vijeću dovoljno volje za izbor čelnika... ali, sjednica je već bila u raspadu.

Pokušaj da se ipak provede izbor nije uspio jer je nedostajala - osma ruka.

Protiv održavanja sjednice bili su Matija Ladić (bivši predsjednik OV-a), Saša Rakić (bivši potpredsjednik OV-a), Zoran Tomašić (potpredsjednik OV-a), Nenad Pintarić i Mladen Ladić, a Dragutin Prprović i Sanja Mavrin su bili suzdržani. ZA održavanje sjednice i izbor glasali su Slava Toplek, Martina Kneklin, Elvis Horvat, Kristijan Mihalic, Gordana Žganec, Natalija Ignac i Ljubica Pavić. No, to je tek polovica Vijeća, dakle nedovoljno.

Zaključeno je da se mora pričekati prolazak roka od 90 dana, te pisana tumačenja sa svih adresa na koje su upućena pitanja o proceduralno točnom postupku.