Gradovi i općine 06.12.2016. 11:58. Zadnja izmjena: 06.12.2016. 12:03.

Raspisan Javni poziv

Sufinanciranje projekata i programa namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u Gradu Čakovcu

U petak, 2. prosinca 2016. godine, raspisan je Javni poziv za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima grada Čakovca za 2017. godinu. Ukupna planirana vrijednost natječaja iznosi 3.450.000,00 kuna.

Na Javni poziv mogu se javiti udruge civilnog društva, ustanove, tvrtke i pojedinci čiji projekti i programi zadovoljavaju navedene uvjete te su od interesa za građane Čakovca. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 150.000,00 kuna. Udruge sukladno ovom Javnom pozivu mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja: obrazovanje i odgoj, sport i rekreacija, tehnička kultura, promet, protupožarna zaštita, kultura, udruge građana, zdravstvena zaštita i vjerske organizacije te djeca i mladi.

Javni poziv, uvjeti prijave, te sva potrebna dokumentacija nalazi se na internetskim stranicama Grada Čakovca (www.cakovec.hr). Javni poziv otvoren je do 2. siječnja 2017. godine, a nakon zaprimanja prijava, slijedi evaluacija te odabir programa i projekata koji će se sufinancirati u sljedećoj godini. Očekuje se da će ugovori biti potpisani u prvoj polovici veljače iduće godine.

U petak je raspisan i Javni poziv za organizaciju manifestacije „Ljeto u gradu Zrinskih“. Prikupljaju se pisani prijedlozi scenskih, glazbenih, filmskih i drugih programa koji obogaćuju kulturni život Čakovca u ljetnim mjesecima. Programom javnih potreba u kulturi Grada Čakovca za 2017. za manifestaciju „Ljeto u gradu Zrinskih“ planiran je iznos od 320.000 kuna.

Sve eventualne informacije zainteresirani mogu dobiti u Upravnom odjelu za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca ili putem elektroničke pošte ([email protected]). Oba javna poziva otvorena su do 2. siječnja 2017. godine.