Gradovi i općine 11.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

UKRATKO IZ ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA ZRINSKI ČAKOVEC

U subotu i nedjelju 13/14.rujna počinje nova prvenstvena sezona 1.hrvatske rukometne lige, novi sudionici iste su i rukometašice ŽRK Zrinskog Čakovec, sigurno najmlađa ekipa Lige. Taj su status stekle nakon 10 godina djelovanja čakovečkog kluba, u tom su razdoblju bile 3 puta kadetske prvakinje Hrvatske, 2 puta superiorne prvakinje 2.lige-.sjever, da dalje ne nabrajamo. Tako će Čakovec i Međimurje nakon 1996.godine ponovo imati predstavnika u najvišem ranu hrvatskog ženskog rukometa što također obavezno treba spomenuti. Porazgovarali smo kratko uoči početka prvenstva s trenerom Čakovčanki Željkom Golikom, velikim rukometnim entuzijastom, stručnjakom i dobrim poznavateljem prilika u hrvatskom rukometu, u mnogome uz igračice i upravu kluba, te posebno sportsku direktoricu Ljubicu Vrbančić, zaslužnom za sve ove i druge uspjehe kluba posljednjih par godina. 

 

.Plasman u 1.ligu veliki je uspjeh, ujedno i nagrada za sav uloženi trud svih 10 godina koliko klub djeluje, posebno pak ovoj mladoj, perspektivnoj kvalitetnoj ekipu koja nije rekla još svoju „posljednju riječ“. Čast mi je i zadovoljstvo raditi s njima i sada biti sudionikom 1.lige gdje ćemo se boriti svim silama očuvati prvoligaški status. Biti će teško, imamo najmlađi sastav u Ligi, valja ipak sve, a to je realno pokušati ostvariti zacrtano. Pripremni smo period odradili po planu, od 5.kolovoza kada smo počeli s pripremama održali smo 43 treninga, treniralo se je uglavnom 2puta dnevno, odigrali smo i 8 pripremnih utakmica pa dobro pripremljeni i motivirani čekamo početak prvenstva. Šteta da prvi dio zbog ozljeda neće igrati Laptoš i Horvat, došle su međutim u klub 3 mlade reprezentativke: vratarka Krmpotić i pivot Zagorski iz koprivničke Podravke, te Prevender iz zagrebačke Lokomotive koja igra na poziciji vanjske igračice. Ostale koje će igrati su: Ivačić i Kovačević-vratarke, P. Posavec, Balić, Benčik, Androić, Sinanović i Ladić – krila, Resman, Glad i Kovač – pivoti, te S. Posavec, Makar,Car, Šarić i Vrbančić – na vanjskim pozicijama. U radu mi mnogo pomažu Tomislav Horvat na kondicijskom planu i Antonio Anđel u radu s vratarkama.

 

-Tko su favoriti u prvenstvu i prognoza pred subotnji susret s Kokom u Čakovcu?

.O prvaku će odlučivati Lokomotiva i Podravka, za nas sama rekao da ćemo pokušati sve ostati prvoligaši, što pak se tiče susreta s Kokom koja je i u Čakovcu favorit, za koju igraju 4 igračice iz Međimurja,pokušati ćemo sve da im pomrsimo račune i u prvenstvo startamo s pozitivnim rezultatom što bi nam mnogo značilo, završio je Golik. I obavijestio nas još da su pred završetkom „radnje“ oko fuzije s drugim čakovečkim predstavnikom, treće ligašicama Čakovca koje će pod imenom Zrinski II igrati u 3.ligi-sjever, a u istom će rangu natjecanja igrati I mladi sastav Čakovčanki pod imenom Zrinski III. Također nije zaboravio spomenuti i zamoliti odgovorne za sport i politiku u Čakovcu i Županiji da izvrše svoja obećanja oko pomoći klubu u 1.ligi koja su dali prilikom ulaska Čakovčanki u najviši rang. Što bi u ovom teškom trenutku upravi kluba, igračicama i stručnom stožeru mnogo značilo. Baš kao i potrebiti podrška s tribina koja svi se to nadaju neće izostati.

Izvor: 3098