Gradovi i općine 16.01.2018. 08:57. Zadnja izmjena: 16.01.2018. 09:03.

Općina Nedelišće

Ulica bana Josipa Jelačića u G. Kuršancu uskoro će zasjati u novom ruhu

Mještani Gornjega Kuršanca čekali su nešto duže, no, na kraju će i dočekati novi asfalt u Ulici bana Josipa Jelačića. Međimurske vode rekonstruirale su svoju mrežu (kako se poslije ne bi prekapalo) te će ovih dana početi obnova cijele ulice. Od državne ceste do pruge "stižu" novi asfalt i oborinska odvodnja, a do Uske ulice bit će izgrađena i pješačka staza. 

- Nakon uvođenja kanalizacije uređene su i sve ostale ulice u G. Kuršancu te je ovo završetak priče. Postavit ćemo i četiri kandelabra uz državnu cestu, u smjeru mosta, do kraja naselja. U planu je i produžetak vodovodne mreže u Ulici Zrinskih, za izdvojeni dio romskog naselja - kaže načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Usporedno kreće i izgradnja pješačke staze s oborinskom odvodnjom na istočnoj strani Čakovečke ulice u Nedelišću, od Ulice Ognjena Price do izlaza iz naselja. I tamo su prvo rekonstruirane vodovodna i plinska mreža. Ova pješačka staza bit će izvedena s opločnicima.

- Zahvat smo prijavili na mjeru 7,4 EU, no, čekajući rezultate krećemo s općinskim novcem. Krajem godine krećemo i u izgradnju pješačke staze u Čakovečkoj ulici, od vatrogasnog doma do kraja Nedelišća. Ta dva zahvata radimo bez obzira na to hoćemo li uspjeti na mjeri 7,4 ili ne. No, ako uspijemo, pješačke staze bit će izgrađene u cijeloj Varaždinskoj i Čakovečkoj, s obje strane - kaže Dania.