Gradovi i općine 21.04.2016. 10:11. Zadnja izmjena: 21.04.2016. 10:30.

Vojni ordinarijat

Vojnog biskupa Juru Bogdana posjetili Zoran Vidović, fra Željko Železnjak i Alojzije Sobočanec

Prije gotovo dva mjeseca zaređen je novi vojni biskup mons. dr. Jure Bogdan, kojeg su u Vojnom ordinarijatu u Republici Hrvatskoj u Zagrebu posjetili zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, gvardijan Župe sv. Nikole biskupa u Čakovcu fra Željko Železnjak i predsjednik Zrinske garde Alozije Sobočanec. Međimurski predstavnici tom su prigodom vojnog biskupa upoznali sa svojim radom i projektima te mu najavili brojne manifestacije i događanja koje će provesti ove godine.

Među ostalim, biskupu je predstavljen bogati program ovogodišnjih Dana Međimurske županije, u sklopu kojih je prihvatio poziv da predvodi svetu misu za Međimursku županiju u Župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu, koja će se održati u subotu, 23. travnja, u 10 sati. Također, govorilo se o velikom obilježavanju 450. obljetnice Sigetske bitke, a predsjednik Zrinske garde tu je priliku iskoristio da objasni biskupu koliki značaj za Međimurje i Hrvatsku predstavlja Nikola Šubić Zrinski, što dokazuje i činjenica da je Hrvatski sabor 2016. godinu proglasio „Godinom Nikole Šubića Zrinskog“.

Osim toga, riječi je također bilo o tradicionalnom hodočašću u Lourdes koje će se održati idućeg mjeseca, kao i još nekim temama.

Izvor: mg