Gradovi i općine 06.12.2016. 08:12. Zadnja izmjena: 06.12.2016. 08:16.

Uz Međunarodni dan volontera

Županijska nagrada za volontiranje dodijelit će se u Čakovcu 23. prosinca

Kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti, Međimurska županija uvela je 2011. godine u okviru obilježavanja Europske godine volontiranja Županijsku nagradu za volontiranje.

Najbolji pojedinci i volonterske organizacije zaslužena priznanja dobivaju krajem godine, a nova dodjela najavljena je i ove godine u petak, 23. prosinca u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec kada će zaslužnim pojedincima nagrade dodijeliti župan Međimurske županije Matija Posavec u sklopu posljednjeg dana nastave prvog školskog polugodišta te gimnazijskog Sajma dobrote.

Natječaj za Najvolontere otvoren do 15. prosinca!

Natječaj za dodjelu Županijske nagrade za volontiranje je otvoren do 15. prosinca. Međimurska županija jedina je jedinica lokalne ili regionalne samouprave koja samostalno raspisuje natječaj i dodjeljuje nagradu te smo po tome jedinstveni u Hrvatskoj.

Kako je cilj potaknuti što više organizacija i pojedinaca da na natječaj prijave svoje kandidate, te da se nagrada dodijeli i po 6. puta, iz Međimurske županije i Volonterskog ureda Međimurja pozivaju sve da se prijave u što većem broju.

To možete učiniti na ovoj poveznici

Spomenimo i da se 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera, dan kad treba zahvaliti pojedincima koji pokazuju da svatko od nas minimalnim zalaganjem može napraviti puno, te se prisjetiti onih koji nas svojim primjerom uče da je mali korak dovoljan da pokrenemo zajednicu.