Umjetnost 09.03.2016. 12:46. Zadnja izmjena: 09.03.2016. 14:43.

61. natjecanju za pjesmu Eurovizije

Predstavljena pjesma Lighthouse s kojom Nina Kraljić nastupa na Eurosongu

Na Drugome programu Hrvatskoga radija ( HRT – HR 2) danas je premijerno predstavljena pjesma s kojom će hrvatska predstavnica Nina Kraljić nastupiti na ovogodišnjemu 61. natjecanju za pjesmu Eurovizije. Riječ je o pjesmi Lighthouse, a autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

Nina Kraljić istaknula je da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli odnosno modernoga zvuka i etna. „Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli”, izjavila je Nina. 

„Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme Lighthouse. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno”, rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer.

Kad sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze.Nina Kraljić

Glazbu i tekst autori su pisali posebno za Ninu, koju su doživjeli kao vrlo ljubaznu i otvorenu osobu koja ima priču i iskrene emocije i može ih podijeliti s publikom.

Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici 10. svibnja, a u studio Drugoga programa Hrvatskoga radija danas ju je došao pozdraviti i v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar kaže kako će naša predstavnica pjevati na engleskome jeziku i vjeruje u njezin uspjeh i ulazak u završnicu, koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja. 

Pjesma Lighthouse naći će se i na Nininu prvome albumu, koji snima za Universal Music, kojemu je zahvalna na pomoći u nalaženju pjesme i njezinoj realizaciji. Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući njezinim sjajnim pjevačkim sposobnostima. Gledatelji Hrvatske radiotelevizije prošle su joj godine na natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske dali veliku potporu. Ponosna je i sretna zbog svega što je ostvarila u samo godinu dana. 

Nina Kraljić i Željko Mesar

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na popularno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije značajne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.

Pjesmu Lighthouse poslušajte ovdje.

 

Izvor: Hrvatska radiotelevizija

Rezultati ankete (Glasova: 40)

Glasovanje je završeno

Uopće mi se ne sviđa

30%

Niti mi se sviđa, niti ne sviđa

33%

Jako mi se sviđa

38%