Pozornica 05.10.2016. 12:52. Zadnja izmjena: 07.11.2016. 09:47.

U Osijeku 1. listopada

Naši predstavnici zlatni i srebrni na Međunarodnom natjecanju Croatia Cantat!

U osječkom HNK-u u subotu, 1. listopada održano je 1. Međunarodno zborsko natjecanje i festival Croatia Cantat. Organizatori natjecanja bili su Hrvatska udruga zborovođa i Hrvatsko pjevačko društvo Lipa Osijek (povodom 140. obljetnice društva).

Nastupilo je 29 zborova iz Hrvatske, Mađarske i BiH, a natjecali su se u četiri kategorije. Međimurje su predstavljali Gradski pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski i Ženska vokalna skupina KUU Veseli Međimurci iz Čakovca.

Pritom je ŽVS KUU Veseli Međimurci pod ravnanjem dirigentice Andree Feher u kategorijama folklorne te popularne zborske glazbe osvojila dva srebra. GPZ Josip Štolcer Slavenski pak se vratio u Čakovec teži za dva zlata - jedno također u kategoriji folklorne glazbe te jedno osvojeno u kategoriji duhovne glazbe. Dirigentica zbora, Senka Bašek - Šamec primila je i posebnu nagradu za umjetnički dojam koju je međunarodni žiri dodijelio još samo petorici umjetničkih voditelja.

Naši predstavnici ne staju na ovim nagradama: zbor već ove subote, 8. listopada putuje u Rovinj na 49. susret hrvatskih pjevačkih zborova dok će Vesele Međimurke početkom studenog u Bjelovar na 13. susret hrvatskih malih vokalnih sastava.