Godišnjice i slavlja 29.01.2018. 22:14. Zadnja izmjena: 29.01.2018. 22:18.

Rođendansko iznenađenje

60. rođendan blizanaca Josipa i Vladimira Kivača iz Čehovca

U najvećoj tajnosti, više od mjesec dana obitelj Josipa i Vladimira Kivača iz Čehovca blizancima je pripremala iznenađenje povodom njihova 60. rođendana.

Ne sluteći kakva im se proslava sprema, Josip i Vladimir te su subote, 13. siječnja, s kćerkama Brankom Hajdinjak i Vlatkom Kivač krenuli put Preloga, kako bi rođendan ovjekovječili zajedničkim fotografijama.

Slutiti da fotografiranje nije jedini rođendanski poklon braća su počela tek kad su im kćerke predale majice koje su za njih dale izraditi – s brojkom 60 s prednje i nadimcima Bajo i Suljo sa stražnje strane. No, onome što je uslijedilo nisu, kazali su kasnije, ni sanjali. Umjesto kod kuće, zaustavili su su se kod društvenog doma u Čehovcu, gdje su dočekani uz zvuke koračnice i pljesak okupljene rodbine i prijatelja. 

Dirnuti velikim brojem čestitara, članova obitelji koji su stigli iz cijelog Međimurja, pa i iz Karlovca, Josip i Vladimir suze radosnice nisu mogli suzdržati. - Da smo osvojili jackpot na lotu ne bi nam značilo toliko koliko ovo danas, rekli su nam u velikom veselju. Njihovi najmiliji kažu – ako je netko primjer nerazdvojne braće, to su naši Josip i Vladimir. Čak su i kuće u rodnome Čehovcu sagradili jedan do drugoga, zajedno podizali djecu, dijelili sve životne trenutke, i tužne i sretne.

Za rođendansku sreću najzaslužnija je Vladimirova kćerka Branka, no u organizaciju (i zavjet šutnje!) uključila se cijela uža obitelj – supruge Slava i Božica, Josipov sin Zoran i snaha Petra, Vladimirova djeca Vlatka i Ivan, te unuci Matija Hajdinjak i Julija i Bruno Kivač. Osim 60. rođendana, ovom se prigodom proslavila još jedna životna prekretnica – Vladimir, nakon 47 godina staža za upravljačem kamiona, odlazi u mirovinu.