Kultura i prosvjeta 14.05.2017. 22:46. Zadnja izmjena: 14.05.2017. 22:49.

Noć knjige

Bajke, smijeh i kviz u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Šesti se put noćno druženje uz knjige održalo u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga. Iako su vremenske prilike poremetile prvotni plan da se programi u petak 21. travnja održe na otvorenom, zabave nije nedostajalo. Manifestacija Noć knjige započela je Bajkaonicom u kojoj je pripovjedačica Sandra Vukoja djecu provela kroz čudesan svijet narodnih bajki i priča.

Večer je završena nadmetanjem u znanju u još jednome trivija kvizu u preloškoj knjižnici, a večer posvećena knjigama bila je idealna prigoda da se nagradi i najbolji volonter u 2017. godini Hrvoje Sokač. Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga Maja Lesinger uručila mu je simboličnu plaketu s titulom superjunaka knjižnice, te se njihovu, kako vole reći, časniku za moral, zahvalila na vremenu koje nesebično daruje knjižnici, njezinim djelatnicima i korisnicima.

Program Noći knjige nastavio se i u narednim danima - još jednim kvizom, Tulumom s(l)ova, te prikazom svijeta američke mafije uz LARP - Casino Fortuna by Terrible Creations.